prosztata tultengés

3 éve kezelnek. Két alklommal volt szövettani vizsgálat ami negativ lett. PSA jelenleg 5.37, arány 0.2o1. Előtte volt nagyobb PSA, általában 5 -6 között, elmult évben egyszer volt10 fölöt, szövettani vizsgálata negativ volt. Orvos által felirt gyógszeralfuzosin pharmacenter 10 mg. több mint 10 éve éjszaka minimum három alkalommal, nappal átlag két óránként kell vizelni. Véres vizezelet nincs, vizelet negativ. Javasol e mütéti beavatkozást? Köszönettel: Sipeki Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztata témában

Kedves Sipeki Úr!

BPH esetén két "jó indok" áll fenn, a műtétre, markáns vizelési panaszok, valamint amennyiben hólyagját nem tudja maradéktalanul kivizelni (gyakoribb éjszakai vizelés leggyakoribb oka) .

Ezt gondolja át, és amenniyben akár mindkét kérdésre igenlő választ ad, a műtét elvégzése javasolt.

Kérdés: 2012. július 18., 15:51; Megválaszolva: 2012. július 19., 12:15
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR