• Dr. Volom András

        fogszakorvos

        78

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        fogorvos

        Bemutatkozás:


        Jónéhány különleges fogászati eljárás hazai meghonosítója. Ilyen például a merevítőrostos fogmegerősítés, a miniatűr migrénterápiás harapásemelő sín vagy a Silensor horkolásgátló. Évente  többszáz  hazai fogorvos tanul a kurzusain.



        Volom Dr. számos fogászati szervezet tagja, a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia alapító tagja, a Magyar Parodontológiai Társaság és az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia tagja. Az általa vezetett Fogászati Oktatási Központ vezetője, az amerikai Center for Dental Excellence partnere.



        1984-ben végzett a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán



        Pályája elejétől komolyan érdeklődött az esztétikus tömőanyagok és alkalmazási technikáik után.

        1985 óta folytat magánorvosi gyakorlatot.

        1987-ben tartja meg első tudományos előadását, amely a tömőanyagok kopásának scanning elektron mikroszkópos vizsgálatáról szól.

        A rendszerváltozást követően az első teljes állású magánfogorvos (1990. február 1.).



        Előadások:



        Számos előadást és gyakorlati kurzust vezetett  itthon és külföldön (Ausztria, Cseh Köztársaság, Horvátország, Liechtenstein, Mexico, Németország, Románia, Szlovénia).

        Hazai tanfolyamain évente több száz fogorvos vesz részt.

        Rendszeresen tart előadást a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán és a Pécsi Tudomány Egyetem ÁOK - Fogorvostudományi Szakán



        További információ és rendelés: esztetikaifogaszat.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Volom András legutóbbi válaszai
        Kedves Látogatónk! Másnap már használható a szer. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Semmilyen olyan szer nem adható, amiben adrenalin van. A legtöbb érzéstelenítőbe tesznek, hogy a hatásuk tovább tartson. A helyzetet bonyolítja, hogy a Lidocain ismertetőjében semmi infó nincs a glaukómáról, mint ellenjavallatról. Hozzáteszem hogy a neten elérhető propafenon AI 300 ismertetőben sem találtam semmit erre nézve.Sajnos nem tudok segíteni. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! Férjének vélhetően előrehaladott fogágybetegsége van. Ezen sajnos nem lehet vitaminokkal segíteni. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A kérdésére nincs egyszerű válasz. A rezekció sikertelensége esetén felmerül, hogy esetleg maradt biofilm a gyökércsatorna falán. Sajnos ezt mikorszkópban sem lehet jól látni. egy speciális eljárással elvégzett rezekció során a fogat kinyitjuk felülről és egyúttal alulról is. Fentről a gyökércsúcs felől száloptikával bevilágítva látatóvá válik a csatorna falán esetleg jelenlévő biofilm (sötét színű) és azt ultrahangos gyémánt csiszolóval el tudjuk távolítani, majd műtét közben feltöltjük a csatronát egy biokerámia nevű speciális gyökértömő anyaggal. Ez általában megoldást jelent. nyilván látatlanban nem tudok pontosabbat mondani. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! elképzelhető, hogy egy ártatalan lepedékfelrakódásról és annak elszíneződéséről van szó. A folyadékbevitel jó ötlet. A patikákban lehet nyelvkaparót venni, azzal is kezdje el tisztani a nyelvét. Ha 2 hét múlva is a szokásostól eltérő mutassa meg fogorvosának. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Az ilyen elváltozások nem ritkán az orca beharapásától vannak. Látatlanban nem lehet többet mondani így azt javaslom szájsebészeten nézesse meg. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Vírusfertőzésnek látszik. Ha egy hét múlva nem javul kérem keressen fel egy szájsebészetet. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Ilyen gyorsan nem alakul ki súlyos elváltozás. inkább a harapás okozta heg lehet fehéres színű. Érdemes szájsebésznek megmutatnia. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Lehet, hogy egy véletlen beharapás okozta mini vérömleny. Ha 6-8 nap múlva is ott van akkor kérem forduljon szájsebészhez. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Sándor! Amikor egy folt változni kezd azt feltétlenül meg kell mutatnia a kezelő orvosának, mivel ilyenkor véleményt az tud alkotni, aki folyamatában látta az elváltozást. Üdv: Dr Volom András.
        Kedves Látogatónk! A behelyzést követő 1-2 hét kalandos lehet. Azt gondolom, hogy egy héttel a beavatkozás után már fájdalommmentessé kell válnia a területnek. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Az elszíneződés külsőnek tűnik, amelyet polírozással el lehet távolítani. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Az említett fogak alatt fut az az ideg, amely a középvonalig beidegzi az alsó ajkat. Ha a kisőrlők alatt gyulladás alakult ki ritkán előfordulhat, hogy nyomást gyakorol a gyulladás az idegre és zsibbadás alakul ki. Javaslom, hogy szájsebész is lássa Önt. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! a jobb alsó fogakon erősebb barázdaszuvasodásnak tűnő sötét színt látok. Nagy valószínűséggel tömni kell őket. A szájhigiénia változtatása ezen már nem fog sajnos javítani. üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! Sajnos látatlanban sokat nem tudok mondani. Biztonsági okokból zip file-okat én személy szerint nem nyitok meg. Szerintem mikorszkópos kenettel és tenyésztéssel lehet közelebb férni a dologhoz. A leggyakoribb ilyen tüneteket okozó kórokozó a Trichomonas. Szerintem nemibetegségekkel foglalkozó bőrgyógyászt kellene felkeresniük. Üdv: Dr. Volom András