• Dr. Volom András

        fogszakorvos

        66

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        fogorvos

        Bemutatkozás:


        Jónéhány különleges fogászati eljárás hazai meghonosítója. Ilyen például a merevítőrostos fogmegerősítés, a miniatűr migrénterápiás harapásemelő sín vagy a Silensor horkolásgátló. Évente  többszáz  hazai fogorvos tanul a kurzusain.



        Volom Dr. számos fogászati szervezet tagja, a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia alapító tagja, a Magyar Parodontológiai Társaság és az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia tagja. Az általa vezetett Fogászati Oktatási Központ vezetője, az amerikai Center for Dental Excellence partnere.



        1984-ben végzett a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán



        Pályája elejétől komolyan érdeklődött az esztétikus tömőanyagok és alkalmazási technikáik után.

        1985 óta folytat magánorvosi gyakorlatot.

        1987-ben tartja meg első tudományos előadását, amely a tömőanyagok kopásának scanning elektron mikroszkópos vizsgálatáról szól.

        A rendszerváltozást követően az első teljes állású magánfogorvos (1990. február 1.).



        Előadások:



        Számos előadást és gyakorlati kurzust vezetett  itthon és külföldön (Ausztria, Cseh Köztársaság, Horvátország, Liechtenstein, Mexico, Németország, Románia, Szlovénia).

        Hazai tanfolyamain évente több száz fogorvos vesz részt.

        Rendszeresen tart előadást a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán és a Pécsi Tudomány Egyetem ÁOK - Fogorvostudományi Szakán



        További információ és rendelés: esztetikaifogaszat.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Volom András legutóbbi válaszai
        Kedves Látogatónk! Az elszíneződés külsőnek tűnik, amelyet polírozással el lehet távolítani. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Az említett fogak alatt fut az az ideg, amely a középvonalig beidegzi az alsó ajkat. Ha a kisőrlők alatt gyulladás alakult ki ritkán előfordulhat, hogy nyomást gyakorol a gyulladás az idegre és zsibbadás alakul ki. Javaslom, hogy szájsebész is lássa Önt. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! a jobb alsó fogakon erősebb barázdaszuvasodásnak tűnő sötét színt látok. Nagy valószínűséggel tömni kell őket. A szájhigiénia változtatása ezen már nem fog sajnos javítani. üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! Sajnos látatlanban sokat nem tudok mondani. Biztonsági okokból zip file-okat én személy szerint nem nyitok meg. Szerintem mikorszkópos kenettel és tenyésztéssel lehet közelebb férni a dologhoz. A leggyakoribb ilyen tüneteket okozó kórokozó a Trichomonas. Szerintem nemibetegségekkel foglalkozó bőrgyógyászt kellene felkeresniük. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! Mielőbb célszerű lenne visszamenni a szájsebészetre, mivel lehet, hogy ismét ki kell tisztítani a sebet. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A gyulladásos panaszokra a meleg gőzölés egészen biztosan nem megfelelő. Mielőbb keresse fel fogorvosát. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Sajnos felvétel nem érkezett így véleményt sem tudok mondani róla. Vélhetően gyulladásos gócról lehet szó amit újra gyökérkezeléssel és esetleg rezekciós műtéttel lehet orvosolni. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Gyöngyi! A magzat szempontjából az a baj, ha elhal a fog és a kórokozók folyamatosan mérgezik a szervezetét. Szintúgy fontos a fogágy jó karbantartása is, mert a fogkövekből és a fogágy tasakokból a kórokozók bejuthatnak a véráramba és akár korai vetélést is okozhatnak. Tartsa rendben a fogait és a fogágyát is, ne legyen sem ínygyulladása sem fogköve. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A leukoplákiának szárazabbnak tűnő felszíne van. Ez lehet egy kis fibrines álhártya is. A szájvizsgálat választ ad majd.Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! SAjnos nem sok okosat tudok írni, mert a csontvelőgyulladás súlyos dolog, ha egyszer megjelenik akkor komoly kezelés kell rá. Inkább félreértés lehet és másféle gyulladásról lehet szó. Sajnos az is igaz, hogy azt lehet gyógyítani, aki hagyja... Azért beszélje rá egy szájsebészeti vizsgálatra. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Azt gondolom, hogy kevésbé okoz gondot a hányás , hiszen az alapvetően savas, ami kicsapja a fehérjéket. Így a vérdugó is talán kevésbé lesz veszélyben. Reménykedjünk :) Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Szájsebészeten fogják tudni kiderítnei, hogy esetleg nyálkő opkozza-e a gondokat vagy nyirokcsomó duzzanat, mely esetleg gyulladásos hátterű. Elképzelhető, hogy akár fogászatio Ct viszgálatra is szükség lesz. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! A foga valószínűleg elhalt. A hólyagon át ürül a gennyes váladék ami a gyulladásból termelődik. A fogat gyökérkezelni kell vagy ha nagyon nagy a gyulladás eltávolítani. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Anita! RTG felvétel nélkül nehéz véleményt mondani. Lehet a panaszok mögött fogszorítás is ami túlterheli a fogakat és már nincs is jelen gyulladás vagy bármi bakteriális gond és mégis ráharapásra érzékenyek a fogak. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Amíg a pótlás nincs beragasztva addig kérhető annak módosítása. Üdv: Dr Volom András