Van e teendő?

Tisztelt Doktornő Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy van e teendő a következő esetünkben. Kisfiam 6 éves, átlagos méretű és fejlettségű. Mostanában felvett egy szokást aminek nem tudom mekkora a jelentősége. Evés után nem mindig de, ha jóllakott azt mondja hogy hányingere van. Ez kb 5 percig vagy addig se tart. Nem fáj a hasa, nem hány,nem megy a hasa. Semmi más. Azt gondolom hogy talán csak megszokásból mondja, talán a jóllakott érzést érzi. Pár hónapja csinálja, nem mindennap . Induljak vele valahova? Válaszát előre is köszönöm. Papné Császár Renáta

Dr. Vas Felícia Emese válasza Étkezési szokások témában

Tisztelt Szülő!

Lehet rossz szokás, de lehet valamilyen alapanyag vált ki belőle ilyen panaszt étkezések után.

Ilyenkor azt javaslom, hogy vezessenek nála (amennyire lehet nyilván, nem tudom, a közösségben ahova jár, mennyire tudható hogy mit evett) étkezési naplót, hogy mit evett és lett-e panasza, mennyi idővel utána, mennyi ideig tartott, mire enyhült stb. Ezt pedig aztán beszéljék át védőnőjükkel, esetleg házi gyermekorvosukkal.

Tisztelettel,

Kérdés: 2022. április 10., 09:54 ;Megválaszolva: 2022. május 15., 15:06
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Figyelem zavar
Kedves Doktornő! 3,5 éves fiú unokámnál nehezen indult a beszéd, nagyon mozgékony is. Elvittük gyermekpszichiátriára, ott azt mondták, hogy...
Baker ciszta?
Tisztelt Doktornő! Ma vettem észre 4 éves fiam térdhajlatában egy dudort. Neten kutakodva baker ciszta. Holnap megmutatom a gyerekorvosnak. Mit gondol ez...
Vérkép értékelés
Gyereknek céklalé
7 hónapos baba-remegés