Dr. Novák Hunor

Dr. Novák Hunor

Csecsemő- és gyermekgyógyász
Bemutatkozás:

Sokan érdeklődtek, mit lehet rólam tudni, milyen elveket vallok, mi alapján gyógyítok, mi a véleményem a természetgyógyászatról, van-e magánrendelésem. Most ezekre válaszolok.

A magánrendeléses kérdést gyorsan le is tudom: még nincs. Ugyanis nem látom még elérkezettnek az időt, tudásomat szeretném minél jobban növelni, továbbá úgy érzem, jelenleg sokkal több emberen tudok segíteni azzal, ha a leggyakoribb betegségekről, tévhitekről készítek tájékoztató anyagokat. Ezért most a felvilágosító, ismeretterjesztő munkámat tekintem a legfontosabbnak.

A médiában sok helyen találkozhatott már velem, szerepléseimet azonban a kényszer szülte. Úgy éreztem, túlságosan uralják a médiát az áltudományos zagyvaságok, sok kuruzsló, homeopata, védőoltásellenes "szakember" téveszti meg az embereket, és nagyon sok tévhit, elavult szokás él az emberekben egészségükkel kapcsolatban. Úgy döntöttem, nem hátrálhatunk meg, szükséges egy ellenpólust képeznem és keményen ki kell mondanom a valóságot, fel kell hívnom a tévedésekre a figyelmet, korrekt egészségügyi tanácsokat kell terjeszteni népbutító hülyeségek helyett - sokan ezért azt mondják rám, én vagyok a gyermekgyógyászat Csernus Imréje... 

Jó orvos akarok lenni, óriási a tudásszomjam

Meg akartam tudni, hogy mi a különbség a különböző orrsprék között, melyiket javasolt például középfülgyulladásban (a fülkürt szellőzésének érdekében) használni. Elkezdtem olvasgatni a hatóanyagokról, az orrsprék összetevőiről, a nemzetközi szakirodalmat olvasva teljesen ledöbbentem: ezek a készítmények középfülgyulladásban egyértelműen, igazoltan hatástalanok, és egyik országban sem javasolják a használatukat. Ledöbbentem, mert hazánkban szinte minden fül-orr-gégész javasolja ilyen célból. Helytelenül. Innen kezdődött, hogy mindenben elkezdtem kételkedni. Értem én, hogy így szoktuk - de vajon helyes ez? Hogy csinálják fejlettebb országokban? Honnan ered ez a szokás, mi a tudományos alapja? Kérdéseket tettem fel, válaszokat kerestem - és találtam.

Mindig vannak újabb kérdések - a válaszokról pedig cikket írok. 

www.novakhunor.hu
www.facebook.com/drnovakhunor

Legutóbbi válaszai