• Dr. Halla Gabriella

        Fogorvos

        4

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Fogorvos

        Bemutatkozás:


        2014-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán.



        Végzésem óta Igyekszem lépést tartani a fogászati anyagok, eljárások fejlődésével, szakirodalmat, esetbemutatásokat olvasni, és képezni magam. Erre kiváló alkalmam nyílt az elmúlt években a Dr Volom Esztétikai Fogászaton, ahol az esztétikus tömések, pótlások készítése, gyökérkezelés mellett a fogszorítás, horkolás terápiájának megismerésére is lehetőségem volt.



        Munkám során mindig a maximumra törekszem, a páciensek esztétikai és funkcionális igényeit figyelembe véve, fontos számomra, hogy a pácienseim mosolyogva távozzanak, és ha több alkalommal is találkozunk, legközelebb már szorongásmentesen, vidáman térjenek vissza.



        Diploma:

        Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar (2014)



        Rendelés:

        Dr Volom Esztétikai Fogászat

        Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21

        Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 9.00-20.00

        Elérhetőség: [email protected] illetve +36 1 214 3551 vagy +36 30 530 2606

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Halla Gabriella legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Amennyiben rögzített pótlást szeretne, ilyen kevés fog esetében egyedül az implantáció, azaz titán műgyökér beültetése nyújt segítséget, melyre rögzített híd készíthető. Ez sajnos magasabb anyagi költséggel és hosszadalmasabb műtéti procedúrával és gyógyulási fázissal jár. Amennyiben komolyan érdeklődik a beavatkozás iránt, keressen fel egy implantációval foglalkozó rendelőt, ahol egy konzultáció során további felvilágosítást adhatnak a beavatkozásról! Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella
        Kedves Mónika! A 3 hónapja tartó fájdalom vagy diszkomfort semmi esetre sem normális, sajnos a röntgen hiányában nem tudok konkrétabb dolgot mondani, túltömés sajnos időnként előfordul, de nem mindegy a helye és a mértéke. Az arcüreg közelsége miatt akár krónikus arcüreggyulladást is okozhat. Illetve felső nagyőrlő fogaknál gyakran a szokványos 3 gyökércsatorna mellett van egy negyedik, járulékos csatorna is, ezt a kollégák gyakran nem találják meg, és ez a feltáratlan csatorna sokszor vezet a tünetek megmaradásához. A fedőtömés is okozhat gondot, ha annak eláll a széle, és irritálja a fogínyt. Azt javaslom, keressen fel egy másik fogorvost, és a szokásos 2 dimenziós panoráma röntgen helyett (ami egyébként sem alkalmas a gyökértömés értékelésére) készíttessen 3 dimenziós cbct felvételt, melyen az arcüreg állapota és a járulékos csatorna megléte is látszik. Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella
        Kedves Kérdező! Egy laborvizsgálat mindenképp segítene, mert időnként nyomelemek, vagy vitaminok hiánya is okozhatja az egyébként is fennálló térképnyelv tüneteinek rosszabbodását. Lakhelyétől függően felkeresheti valamelyik egyetem, vagy kezelőintézet oralis diagnosztikai osztályát, ahol kifejezetten a szájnyálkahártya elváltozásaival foglalkoznak, így specifikus diagnosztikai és kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre! Ehhez általában beutaló szükséges a körzeti fogorvosától, vagy háziorvosától. Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés