Nőgyógyászati kérdés

Kedves Doktor Úr/Nő! Van egy duzzanatom, ami kívülről tapintható. Az orvos már elég régen felfedezte, eddig még fájdalom nem jelentkezett.Bartholin ciszta. Annyi vele a problémám, hogy néha nagyobbra és keményebbre megnő, néha kisebb. Amikor megnő, olyankor hosszú időn át folyamatosan váladék jön ki, elég rossz szagú, és nagyon zavaró tud lenni. Azt tapasztaltam, hogy ha azt a részt az ujjammal megnyomkodom, akkor több ön ki. Az lenne a kérdés, hogy nem ártok-e ezzel a nyomkodással? És irrigálni is szoktam tejsavval, úgy tisztábbnak érzem magam, csak attól félek hogy túlzásba viszem. Milyen sűrűn lehet irrigálni? Használhat-e hosszú távon a Bartholin ciszta gyógyulásában a rendszeres irrigálás? Vagy már életem végéig szenvednem kell tőle? Köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza Bartholin ciszta témában

Kedves Kérdező! Ha valóban Bartholini cysta, akkor az panaszok esetén műtétet igényel.Egyszerű beavatkozással gyógyítható. A nyomkodással gyulladást okozhat, ami azon a részen nagyon kellemetlen tud lenni.Jelentkezzen nőgyógyászaton.

Kérdés: 2011. október 21., 21:59; Megválaszolva: 2011. október 24., 10:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Bartholin ciszta
Kedves Doktor úr! Figyelmesen olvasom válaszait. Most én is szeretnék Öntől kérdezni. 4 hete egyik reggel azt figyeltem meg, hogy a hüvelybemenetnél...
Bartholini cysta
Tisztelt Dr Úr/Nő! Első kisbabámat várom, 21 hetes terhes vagyok. Azt hittem izom gyulladásom van, ezért nem is rohantam sehova. 2 nap alatt...
Lehet-e gond?
Tisztelt Doktor Úr! Már több mint 2 éve Bartholin cystám van a jobb nagyajaknál. Most babát várok, és az lenne a kérdésem, hogy mennyire...
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés