Bartholin ciszta

Kedves Doktor úr! Figyelmesen olvasom válaszait. Most én is szeretnék Öntől kérdezni. 4 hete egyik reggel azt figyeltem meg, hogy a hüvelybemenetnél kialakult egy diónyi duzzanat. Elég keménynek éreztem.Fel is hívtam az orvost és még aznap megvizsgálta. Mivel nem volt begyulladva, ezért cisztát diagnosztizált. Várjak vele pár hetet, hátha visszahúzódik. Most puhább tapintásra és kb. a felére húzódott vissza. Ön szerint szükséges a műtét? Vagy lenne rá valamilyen gyógymód, ami eredeti állapotába "fejlesztené"? Még annyit, hogy tavaly szeptemberi eü.kaparás végett (el nem álló vérzés miatt-negatív szövettannal) Norcolutot szedek december óta. Befolyásol-e bármifélét ezzel a cisztával kapcsolatban és hogy mennyi ideig szedhető a Norcolut? Mellé szedek menstruáció megjöttekor Exacylt, mert így is elég erős a vérzésem mennyisége a 3.napon.Köszönöm, hogy elolvasta levelem.Várom válaszát: Kriszti (küldtem egy vérképet, ami a ciklus 3.napján lett levéve) .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Bartholin ciszta témában

Tisztelt Hölgyem!

A Bartholin cysta mütéti eltávolitása akkor javasolt feltétlenül, ha növekszik, gyakran begyullad a környezete, illetve, ha párkapcsolatot akadályozza.

Könnyünek tünő mütét, de a környező kötőszövet lazasága és a jó vértellátás miatt nagy figyelmet és gondosságot igényel az opratőr részéről.

Konzervativ lehetőség " vissza fejlesztés " időlegesaen javitható jegeléssel, ülőfürdökkel, de látványos eredménnyel nem biztatnám.

A vérzéssel kapcsolatos Norcolut, Exacyl csak kényszerpálya a kezelőorvos részéről, hormonpanell meghatározás / vérvétel / közelebb vihetné a megoldáshoz. Döntő, hogy a curettage szövettani eredménye negativ volt.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2017. április 11., 22:39; Megválaszolva: 2017. április 23., 19:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Bartholini cysta
Tisztelt Dr Úr/Nő! Első kisbabámat várom, 21 hetes terhes vagyok. Azt hittem izom gyulladásom van, ezért nem is rohantam sehova. 2 nap alatt...
Nőgyógyászati kérdés
Kedves Doktor Úr/Nő! Van egy duzzanatom, ami kívülről tapintható. Az orvos már elég régen felfedezte, eddig még fájdalom nem...
Lehet-e gond?
Tisztelt Doktor Úr! Már több mint 2 éve Bartholin cystám van a jobb nagyajaknál. Most babát várok, és az lenne a kérdésem, hogy mennyire...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás