• Missed ab utáni kontroll

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Tegnap írtam magának, hogy csütörtökön volt egy missed ab műtétem. Azt tanácsolta menjek kontrollra, még a válasza előtt el is mentem. A diagnózis: Ambulancia:Has puha, betapintható. Ép külső genitáliák. Közepesen tág hüvely, ép portio. Közepesen nagy, megemelésre érzékeny méh anteflexióban helyezkedik el, környezetében kóros képlet nem tapintható. Javaslat 2X1 g augmentin duo. Hüvelyi ultrahang:Méh helyzete, alakja, nagysága: 8,9X4,9cm Myometrium szerkezete: norm. Méhüreg alakja, tágassága norm. Endometrium (vastagság, szerkezet, határfelületei): 13mm, endo-myometrialis határfelület éles. Petefészek: bal oldal: uterus mellett b.o. 40X30 mm-es változó echoszerkezetű képlet, jobb o.: norm. Kürtök: bal-jobb o.: vetületében koros nincs Duglas üreg és egyéb: üres Környező szervek vizsgálata: parametriumok szabadok, hólyag ép kontúrú. Kismedencei térfoglaló folyamatok: jelenleg nem ábrázolódik. Elnézést, hogy ilyen részletesen leírtam a diagnózist , de ebből csak azt tudtam meg, hogy ismét van egy cystám (tavaly műtöttek vele). Akkor most missed ab után a gyulladást leszámítva minden rendben van és nem maradtak vissza szövet darabok? Mennyi ideig normális ilyenkor a vérzés, és lehetséges, hogy a mai vizsgálatok miatt lett egy kicsit darabos? Válaszát előre is köszönöm: Lindi

        Dr. Herman Tünde válasza a abotusz témában

        Kedves Kérdező! Kissé vastagnak találom az endometriumot (méhnyálkahártya), főleg, ha a curettage most történt. Az antibiotikum terápia után, ill. hasi fájdalom, láza esetén keresse fel nőgyógyászát!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 25., 18:31; Megválaszolva: 2011. július 26., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: