• Mit jelent az Aktinomykozis és az érett, éretlen metaplazia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesanyám nőgyógyászati rákszűrésen vett részt, leletén a következő áll: "Reaktiv elváltozás. Rosszindulatú elváltozásra utaló jel nem észlelhető. Gyulladásos váladék. Aktinomykozis. Éretlen metaplazia. Érett metaplazia." Kérem segítségét a lelet értelmezésében! Mit jelent az "Aktinomykozis" és az "érett, éretlen metaplazia"? A lelet végén ez áll: Kezelés után ismételt citológiai vizsgálat javasolt.(3 hónap múlva) Ezen kívül, Dalacin kemény kapszulát írt fel a dokor úr. Milyen betegsgek esetén kell szedni ezt a gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyakrákszűrés témában

        Kedves Kérdező! A lelet annyit mond, hogy az édesanyjának baktérium (Actinomyces) okozta fertőzése van, amit gyulladás kísér. A méhnyak hámjában változások indultak be, ami lehet a fertőzés miatt vagy más okból. A fertőzés elmúltával meg kell ismételni a mintavételt, mert addig a szűrést nem lehet elvégezni. A Dalacint a fertőzés megszüntetésére kapta az édesanyja.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 09., 16:30; Megválaszolva: 2011. május 10., 22:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés