Mit jelent az Aktinomykozis és az érett, éretlen metaplazia?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesanyám nőgyógyászati rákszűrésen vett részt, leletén a következő áll: "Reaktiv elváltozás. Rosszindulatú elváltozásra utaló jel nem észlelhető. Gyulladásos váladék. Aktinomykozis. Éretlen metaplazia. Érett metaplazia." Kérem segítségét a lelet értelmezésében! Mit jelent az "Aktinomykozis" és az "érett, éretlen metaplazia"? A lelet végén ez áll: Kezelés után ismételt citológiai vizsgálat javasolt. (3 hónap múlva) Ezen kívül, Dalacin kemény kapszulát írt fel a dokor úr. Milyen betegsgek esetén kell szedni ezt a gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza méhnyakrákszűrés témában

Kedves Kérdező! A lelet annyit mond, hogy az édesanyjának baktérium (Actinomyces) okozta fertőzése van, amit gyulladás kísér. A méhnyak hámjában változások indultak be, ami lehet a fertőzés miatt vagy más okból. A fertőzés elmúltával meg kell ismételni a, mintavételt, mert addig a szűrést nem lehet elvégezni. A Dalacint a fertőzés megszüntetésére kapta az édesanyja.

Megválaszolva: 2011. május 10.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Méhnyakrákszűrés költségei
Tisztelt Doktornő/Úr! Arról szeretnék érdeklődni, hogyha nem magánrendelés keretei között megyek nőgyógyászhoz, hanem a kórházban rendelési idő alatt...
Méhnyakrák: rosszabbodott?
Kedves Doktor Úr! Köszönőm válaszát. Évekkel ezelőtt volt egy rossz szővettani eredményem. Hyperplazia Adenomatosa Endrometri diagnozissal. Akkor kaptam...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma
Hashimoto és Betadine