LSAV kezelés 11 évesen, túlzott szőrnövekedés

Kedves Doktornő!

11 éves koromban kórházban kezeltek LSAV in phase ulcerosa miatt, további kórisme: periodus transitoricus, hyperandrogenismus. Ezek mit jelentenek pontosan, mert elég kevés anyagot találtam róluk. Hormonkezelést kaptam (retandrol) . További gondom, hogy elég erős a szőrzetem nő létemre (mellemen, hasamon köldök alatt) . Ez összefüggésben állhat a betegségekkel? Milyen kezeléssel lehetne enyhíteni rajta? Milyen mellékhatásokkal kellene számolnom (pl. hízás lehetséges-e) .

Válaszát előre is köszönöm,

Szilvia

WEBBeteg szakértő válasza szeméremtest témában

Kedves Szilvia!

Az LSAV a "lichen sclerosus et atrophicus vulvae" rövidítése, ami a szeméremtest speciális betegsége. Steroiddal kezelik, idősebb korban gyakoribb, 11 évesen szerintem irodalmi ritkaságnak számít.

A fokozottabb szőrzetnövekedéséhez szerintem nincsen köze, az más tészta.

Ha a szeméremtestén továbbra is van elváltozás, azt javaslom, egyetemi klinikán mutassa meg magát.Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

WEBBeteg szakértő
Dr. Juhász A. Gábor nőgyógyász
Kérdés: 2009. augusztus 26., 20:06 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 26., 20:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájdalmas csomó
T. Doktor Úr, Kb 1 évben egyszer vagy 2x előfordul olyan, hogy a kisajak és nagyajak közötti területen, középen tehát nem a hüvely bemenetnél...
Segítsen kérem
12 éves lány vagyok. a nemi szervemből hátúl ki áll valami és egy púp szerű valami van rajta. anyukámnak sem merek róla beszélni.de ha megyek akkor...
Síkosító vagy fertőzés?
Jó estét kívánok! Szexuális együttlét alatt jelentkezik az égető érzés a hüvelyemben és a bemenet környékén, olyan mintha kidörzsölődne...
Szeméremajkon lévő pattanás szerű...
Üdv! Tudom hogy már szőrtüszőgyulladással kapcsolatosan tettek fel kérdést, de az én problémám eltérőbb.Sokszor találkoztam már...
Hogyan gyógyítható II.
Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! Válaszát megkaptam, melyet ezúton is köszönök. A mintavételem eredménye szerencsére teljesen negatív lett! Mivel ez...