Citológiai lelet

Tisztelt Doktor Úr! Június elején voltam rákszűrésen, aminek az eredménye P3 LSIL CN1 lett. HPV szűrésem is volt aminek negatív lett az eredménye. 3 hónap múlva, szeptemberben kell visszamennem újbóli rákszűrésre, és ha az sem jó akkor konizációt javasoltak.A kérdéseim a következők lennének: Nem-e lesz késő az a 3 hónap? Attól félek, nem-e lesz rosszabb az eredményem.Illetve az orvosom Silver Q rapid kúpot ajánlott, de csak a rászürés előtt (nem közvetlen előtte) kell 5-öt elhasználnom.Addig semmit ne használjak, nem lenne érdemes még valamit? Es ha a HPv negatív , hogy lehet mégis CN1 az eredményem? Azt hittem csak Hpv esetén van ez.Mi okozhatja még? Elnézést kérek a sok kérdésért, csak egy kicsit aggódom, mert a nagynéném méhnyakrákban halt meg.Rendszeresen járok szűrésre.Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza CIN témában

Kedves Kérdező!

Válaszaim:

- a 3 hónap megfelelő

- heti 2-3x papilocare hüvelygél javasolt

- krónikus gyulladás okozza. Minden terápia nélkül a CIN I-ek 60%-a spontán meggyógyul.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. július 05., 20:09; Megválaszolva: 2021. július 11., 14:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magyarázat
Tisztelt Doktor Úr! Pár hete volt conisatiom, s annak az eredményét szeretném ha elmagyarázná, mert nem igazán világosítottak fel, kétségbe...
Petefészek-gyulladás
Vizelesi problema
NK ölősejt
Tisztelt Doktor Nő! IVF kezelésben veszek részt, májusban volt a stimuláció és június 12-én elvetéltem. Ez volt az első vetélésem. Elmentem Nk...