• Petefészek cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A problemám a következő lenne.Ez év január 09.én volt egy mensesem. A februari hónapban kimaradt,felkerestem a nőgyógyászomat,aki megállapította,hogy van egy 26*22 mm-es tiszta bennékű cystikus keplet a bal petefészekben.Kaptam norculut tablettát 7 napig 3*1 vel kellett szednem. A gyógyszer abba hagyása után meg is jött a mensesem a 4.napon. A mai napon voltam uh.on azaz a ciklus 6.napján,még mindig van cystikus képlet bár a mérete csökkent,mert 17*14 mm-es lett,most viszont kaptam 1 ciklusban Trisequens tablettát.Csak azt nem tudom,hogy ezt miért kaptam mert az orvos nem igazán mondta,viszont fenttartasaim vannak vele szembe,mert a norculut utan is közerzetileg nem voltam jól,fopytonos feszültség es belső remegés volt rajtam. A kérdésem az lenne miért kell most szednem ezt a gyógyszert,illetve a lehet e sulyossabb mellekhatása,gondolok itt emlő daganatra vagy más nőgyógyászati daganat kialakulasára.Válaszat előre is köszönöm.Tisztelettel Katalin

        Dr. Kiss György válasza a ciszta témában

        Tisztelt Hölgyem ! Tekintettel az Ön által ismertetett kórelőzményre és korára a hormonpótló kezelést magam részéről is korainak tartom. A helyzet tisztázása céljából hormonpanell vizsgálat végzését lenne helyes végeztetnie, mely az agyalapi mirigy és a petefészkek aktuális állapotára adott képpel, a további teendőket is meghatározhatná. Üdvözlettel: dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 06., 16:31; Megválaszolva: 2019. március 08., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: