• Huvelyi fájdalom, fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! 30 éves nő vagyok kapcsolattal 3 hónapja kezdődtek a tüneteim. Először azt hittem felfáztam mint sokszor. Fájt és égő érzés volt pisilni, es sűrűn kellett. Évek óta ha a párommal együtt voltunk, utána néha véreztem. Kb 2 hónapja egyuttlét után borzasztóan fáj, ég a hüvely, olyan érzés mintha "szétvágták"volna, és erős átlátszó folyásom volt. Együttlét közben semmi gond. Utána hetekig ismét ég, fáj vizeléskor, illetve a hüvely is. A nőgyógyász vizsgálat nélkül 2szer is CNS kúpot írt fel es cifrant, de nem múlt el. Megvizsgált. A hüvely be van gyulladva. Elvegezte a rakszurest es vett kenetet, de eredmeny januar kozepen lenne. Ultrahanggal a petefészkemnél kb 10 db 8-10mm-es cisztát talált. Problemaimra Fluomizin irt fel, de rosszabb lett. Éles fájdalmat éreztem a hüvelyben és az alhasamban. Elmentem Magán nőgyógyászhoz. Vett kenetet. Eredmény:E coli és Streptococcus agalactiae. Mivel a párom is fájdalmas és sűrű vizelési panaszokkal szenved, Semmicilin 500-at kaptunk napi 3x1-et 7 napig. (Illetve ő Levofloxacilint) En a gyogyszer utan 1 hetig Gynophilus kúpot kaptam. Együttlét nem volt. A vizelés sűrű de fajdalommentes. A legnagyobb baj hogy a hüvely borzasztóan fáj, ég. Nemi életre gondolni sem merünk a fájdalom miatt. Probaltam lactofeel gélt is de nem hat. Remélem Ön tud valamilyen tanácsot adni. Köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Kérdező! Nincs megoldhatatlan hüvelyfertőzés, csak az Ön régi és összevissza kezeltsége nehezít a tisztánlátásban. Alapfogalmak: A hüvely minden kórokozónak, gombának vagy baktériumnak a legideálisabb, glikogén dús táptalajjal egyenletes hőmérsékletű búvóhely.Csakhogy a kétféle kórokozó csoport ellen egészen más gyógyszerek kellenek. De bármely gyógyszer azonnal tönkreteszi a hüvely saját természetes védelmét jelentő tejsav baktériumok milliárdjait, melyek a glikogénből tejsavat gyártva saját anyagszeréjükhöz, a hüvelyben más kórokozók számára elviselhetetlen tejsavas légkört teremtenek. A gyógyszeres tejsav baktérium pusztulás megszünteti a savasságot és bárki számára elfoglalható a hüvely.Ezért minden gyógyszeres szükséges kezelés előtt és főleg utána recept nélkül kapható bármely hüvelyi felhelyezendő protexint alkalmazzunk naponta egyszer egy hétig, majd panaszmentesen másnaponta, idővel heti kétszer, végül heti egyet hosszú hónapokig, évekig. Ezek táptalajostól a tejsav baktériumok élő flóráját viszik be és pótolják. Így a hüvely hosszútávú természetes biológiai védettsége maximumon marad. Mindig egyidejűleg a partner is kezelendő ugyanolyan hatású gyógyszerrel a mindig rajta is élő visszaoltható kórokozó ellen. Mindkettőjüknek ajánlanám a felsorolásukban nem szereplő korszerű gomba ellenes kapszulák (150 milligrammos) bevételét, egy kapszulát összesen kétszer, egy hét különbséggel fejenként és még egyszer a CNS kúpot hüvelyi protexinnel az után. Ha elviselhető, hogy néhány napos kúp korszak után egyszer egy órával kíméletesen néhány percre együtt legyenek az a partner legtökéletesebb bekenése ugyanazzal a gyógyszerrel.


        Kérdés: 2018. december 27., 15:00; Megválaszolva: 2018. december 30., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: