Kis ajak csomó

Tisztelt válaszadó! Azért nem írtam szakterületet, mert nem tudom nőgyógyászati vagy érrendszeri problémáról van szó.5 napja szültem második babámat császármetszéssel. (Mindkettő az volt) Terhesség alatt a nemi szerven környékén vénatágulatok voltak, ami nem jelentett problémát, tudom, hogy ez gyakori. Szülés után minden szépen visszaállt a helyére. Viszont észrevettem a kisajkamban egy elég nagy csomót. Mint egy áfonya. Nem bartolin mirígyrol van szó, ilyenen is volt már, nem itt van. A kis ajkam egyébként is kilógó, így rendkívül zavaró. Nem fáj. A színe lila, tehát valami ér, vagy éren belüli csomó. Kemény és a bőr el mozog rajta. A nőgyógyászom nem nagyon aggódik, azt mondja előfordulnak vénatágulatok szülés után is, visszahuzodhat, majd varratszedesnél megnézi. De ez nem volt ott szülés előtt az biztos. Az a félelmem, hogy valami hasi ér nyomódhat a műtét miatt, ami lent okoz gondot. Rettenetesen aggasztó az egész, felek a trombózistol vagy újabb műtéttől. Tudnának segíteni mi lehet, ha igazam van mennyire veszélyes ez? Nem repedhet ki? Hogy lehet megszabadulni tőle? Köszönettel: Egy nagyon kétségbeesett kismama.

Dr. Kiss György válasza csomó témában

Tisztelt Hölgyem!

Ha a leirt csomó környékén bőrpir, duzzanat--tehát gyuulladásos elváltozás nincs, ami akut beavatkozást igényelne, akkor valóban jobb lenne várni varratszedésig és orvosával megbeszélni a teendőket.

A postoperativ szak testi. lelki megterhelésének elviselése óriási teljesitmény az Anyukák részéről és kisebb dolgok is rettenetes kiborulást okozhatnak.

Kérem, ne terhelje magát, ha a kisajak állapota nem tetszik, akkor a szoptatás után érdemes foglalkozni a csomó eltávolitásával.

Az elváltozás lehet egy bevérzett mirigy, vagy nyirokcsomó is, ami későbbbiekben magától rendeződhet.

Császármetszés után, az V. postoperativ napon minden kérdés elsősorban nőgyógyászati.

Üdvözlettel: dr. Kiss.

Kérdés: 2016. február 02., 22:52 ;Megválaszolva: 2016. február 04., 09:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Pattanásszerű csomó a hüvelynél
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Pár hónapja egy nagyobb pattanásszerű hólyag jelent meg a hüvelyemnél, mely fájdalommal járt, és ki is fakadt kb 1 héten...
Dumó/csomó a hüvely melett
Köszönöm hogy megválaszolta kérdésem! Azóta az változott, hogy ez a valami már piros színű, és vér szivárog belőle. Ha megnyomom, igaz kicsit...
Dumó/csomó a hüvely melett
Tisztelt Doktor úr/nő! Egy hete a hüvelyem mellet, konkrétan a nagyajkaim között a hüvelybemenetem alulsó részénél a bal oldalon egy csomó...
Kisajakban borsó nagyságú csomó
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 5 napja jelentkezett a kisajkamban egy borsó méretű csomó. Nem ijedtem meg, mert már egyszer volt ilyen, ami 4...