Ez lehet szifilisz?

Nagyjából egy hónapja megjelent a péniszemen, a bőr részen egy csomószerű, tapintható, elmozdítható és kicsit kemény, nagyjából egy fél borsó méretű csomó.Zsírcsomóra vagy szőrtüszőgyulladásra gondoltam, megpróbáltam kinyomni, nem sikerült.2 napja a közepén egy pattanásszerű dolog jelent meg, nagyon kicsi, kinyomtam. Azóta egy seb vagy fekélyes szerű elváltozás van rajta, igazából a kettő között nem tudom mi a különbség. A Kérdésem az lenne hogy ez lehet szifilisz? Jellemző hogy szifilisz egy csomóval kezdődik aztán fekélyesedik ki vagy ott egyből egy fekély lesz csomó nélkül? Fél éve volt utoljára nemi kapcsolatom, partnereket sem váltogattam előtte gyakran, a szifilisz csak nemi úton terjed?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Csomó témában

A tünet alapján, illetve ha fél éve volt utoljára szexuális kapcsolata, akkor a primer szifilisz teljességgel kizárható.

Kérdés: 2019. február 21., 14:40; Megválaszolva: 2019. február 22., 17:19
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
duzzanat a herezacskón
Jónapot Kívánok! A véleményére lennék kíváncsi leírom hogy miben kérném ezt szóval már elég régóta olyan 4-5 éve van egy kisújjköröm...
Bőrelváltozás kézfejen
Tisztelt Doktornő! Kérem nézze meg a csatolt képet a kézfejemen található elváltozásról! Ez vajon gomba, vagy valami más? Mivel...
Vénagyulladás
Tisztelt érsebész orvos Rendszeresen kapok kemoterápiát fluorouracillal, van benne 48 órás infuziós pumpa is. A infuziós branül környékén...
Pattanás a herezacskón
Tisztelt Doktornő! A herezacskómon kb. rizsszemnyi sárga színű "pattanás" jelent meg mostanában. Kb. 2 hete vettem észre,nem fáj,nem...
COVID utáni hajhullás