haskeményedés

Üdvözlöm. Érdeklődni szeretnék, első babás 29 hetes kismama vagyok és mostanában nagyon sokat keményedik a hasam és sokáig is tart a keményedés, ez esetleg baj vagy csak kicsi már a hely odabent a picinek? 2*2 magnerotot szedek és sokat pihenek. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Kiss György válasza keményedés témában

Tisztelt Hölgyem!

29 hetes várandósnál gyógyszerszedés és pihenés mellett fellépő keményedéskor

feltétlenül a méhszáj állapotának megállapitása, tehát nőgyógyászati vizsgálat szükséges minél hamarabb.

A hely egyáltalán nem pici / a világon a legjobb hely/ csak a méhizomzat ingerküszöbe lehet alacsonyabb a kelleténél, igy, gyakrabban összehuzódik és ezt érzi Ön- keményedésnek. Ez még mindig nem lenne baj, de az összehozódások hatására kinyilhat a méhszáj is és koraszülés lehet.

Ezért talán érthető, hogy miért javaslom a méhszáj ellenőrzését.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 11., 18:32; Megválaszolva: 2016. január 11., 19:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus
Endometriózis
Tisztelt Doktornő! 2017 novemberében volt egy méh eltávolításom petefészkekkel együtt. A szövettani eredményem endometriózist állapított meg...