Indokolt-e a curettage?

Tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok. 29 évesen szültem hüvelyi úton. A ciklusaim általában 25 naposak, erős vérzéssel 4-5 napig tartanak, alhasi fájdalommal. A problémám a következő az utolsó menstruációm 2015.12.05-én jött meg, amely 2015.12.25-én szűnt meg. 2015.12.22-én volt nőgyógyásznál aki a következő leletet adta: Anamnézis: jelenleg is vérzik. 1x szült. fogamzásgátlót nem szed. Státusz: portio mellől. Kp. nagy méh rfv-ben, szabad környezetben, Uterusból kp. erős vérzés. UH vag.: uterus corpus: 55, 6 x 39, 8 mm, nyh.: 7, 4 mm. Diagnózis: N9210 Excesszív és gyakori havivérzés szabálytalan ciklussal Beavatkozás: 36156 Kismedence ultrahang vizsgálata hüvelyen keresztül. 11041 Vizsgálat. Javaslat: Curettage (Kórházi felvétel) . A vizsgálat után a Doktor Úr átküldött a laborba, ahol a következő leletet kaptam: Vérkép Fehérvérsejt szám: 8, 10 Vörösvértest szám: 4, 57 Haemoglobin: 9, 4 Haematokrit: 30, 2 Vvt átlagos térfogat: 66, 1 Vvt átlagos hgb tartalom: 20, 6 Vvt átlagos hgb koncentráció: 31, 1 Thrombocyta szám: 459 RDW-SD: 43, 1 RDW-CV: 18, 6 PDW: 10, 4 MPV: 9, 4 P-LCR: 21, 4 PCT: 0, 43 A vizsgálat után vettem barátcserje kapszulát és a menstruációm 12.25-én megszűnt. A következőnek 12.30-án kellett volna megjönnie, de máig nem jött meg. Azt kérdezném a Tisztelt Doktor Úrtól, hogy a fenti leletek alapján az Ön véleménye alapján is indokolt a műtét, és ha igen akkor milyen előkészületek (pl. beöntés, katéterezés, altatás, stb.) vannak a műtét előtt? A műtét jan. 6-án esedékes. Köszönettel:

Dr. Kiss György válasza Indokolt-e a curettage? témában

Tisztelt Hölgyem!

Kezelőorvosa szabályosan járt el, mer 43 éves korban a rendetlen vérzés okát legpontosabban csak a curettage során nyert anyag szövettani vizsgálata alapján lehet tisztázni. Ez az Ön érdeke is.

Annyit lehetne várni, hogy a vérzés továbbra is rendetlenkedik-e, de ez csak időveszteség lenne.

Későbbiekben nem ajánlott a hormon meghatározás is !

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 02., 11:03; Megválaszolva: 2016. január 02., 16:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...