PCOS vagyok, egyik cisztám bevérzett. Ez mennyire veszélyes?

Üdvözlöm! Eü. dolgozó vagyok. Ismert PCOS-em van, jelenleg folyik a kezelés, mert a párommal babát szeretnénk. Sajnos nála is gondok vannak..Nőgyógyásznál (magán úton járok) 3 hete voltam, rákszűrésem P2. Ma vagyok a ciklusom 57. napján, tegnap alhasi fájdalmak miatt voltam hasi UH-n. A Főorvos aki vizsgált azt mondta, hogy a jobb petefészkemben az egyik ciszta bevérzett, a petefészek fala nagyon megvastagodott, a petefészek tele van véres (idézem) "trutymós" váladékkal. "A jobb ovarium tömegesebb, állományában vaskos fallal rendelkező cystosus képlet látható, melynek átmérője 47 mm. A bal ovariumban perifériásan néhány kisebb 4-5 mm nagyságú cysta ábrázolódik. Az uterus nem nagyobb, az endometrium norm. vastagságú. A Douglas szabad." Ez szerepel a leleten. Azt mondta, vetessek labort, nézzünk gyulladásos paramétereket, mert ebből bármikor kialakulhat "akut has" és minél előbbi műtét szükséges, keressem fel a nőgyógyászom. Levettük a labort, CRP: 1, 2 mg/l, Fehérvérsejtszám: 13, 70 G/l. Ez valóban nagyon sürgős ellátást igényel? Ön is azt ajánlja, hogy minél előbb keressem fel a nőgyógyászom? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza ciszta témában

Kedves Kérdező!

A majdnem 5cm-es ciszta miatt mindenképpen nőgyógyászati kontroll vizsgálat szükséges, megállapítani, hogy igazán milyen cisztával is állunk szemben. "Nagyon sűrgősen" nem szükséges menni, ezt persze az is meghatározza, hogy nincsenek nagyobb panaszai. 2-3 héten belül legyen kedves kontrollra jelentkezni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. április 01., 10:32; Megválaszolva: 2015. április 19., 09:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Új fogamzásgátló módszer...
Menstruácios zavarok