Méhszájseb fagyasztás

Tisztelt Doktor úr! Pénteken fagyasztották a méhszájsebem. A 2 hét letelte után tejsavas irrigálást javasoltak 6 hétig, majd aztán kerül sor a kontrollra. A nőgyógyászom 200 ml oldatot írt fel, de a gyógyszertárban közölték, hogy ezt már kérték, ne is írják fel az orvosok, ráadásul csak 150 ml a legtöbb amit kiadhatnak. A javasolt adagolás nőgyógyászom szerint a napi 2x irrigálás egy teáskanál oldat egy liter vízben való feloldásával. Az már részletkérdés, hogy a patikus szerint ez 15 ml/ l az arányokat tekintve. De akárhogy számolom ez a 150 ml a 6 hétre irreálisan kevés. Ha napi 2x is használom fel a 15 ml-t, akkor is csak 5 napra elegendő ez az adag. Ön szerint érdemes lenne visszamennem és tisztázni a részleteket vagy van más megoldás is, mint az oldattal való öblögetés? A szexuális együttlétet viszont csak 2 hétre javasolta elhagyni, máshol 6 hetet is olvastam. Mennyi ideig érdemes mellőzni valójában? Köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

mokkáskanál = mk = 2 ml

kávéskanál = kk = 5 ml

teáskanál = tk = 5 ml

gyermekkanál = gyk = 10 ml

evőkanál = ek = 15 ml

Ezek a kanál mértékek.Ez alapján 150ml 30 napra elegendő.Tehát még egy szükséges.

A szexuális együttlét két hét után lehetséges általában.

Kérdés: 2015. március 02., 20:13; Megválaszolva: 2015. március 02., 22:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?