hüvelygomba kezelése külföldön

Tisztelt Doktor úr! Néhány napja égető, viszkető érzést érzek a hüvelyemben és körülötte. Olvastam, fórumokban, hogy hüvelygomba esetén jó a joghurt, így aztán kétszer is élőflórás joghurtos tampont használtam éjszakára, és valamennyi joghurtot meg is ettem, hogy a gomba megszűnjön. Nappal olykor a külső részt is bekentem joghurttal. Próbáltam mellőzni a cukros ételeket is, de a tünetek sajnos nem csillapodtak, sőt mintha rosszabbodott volna a helyzet - tegnaptól rózsaszín, barnás darabos váladékot is felfedezni véltem, ami kicsit megijesztett. Meglehet, hogy a joghurt marta ki még jobban, és ez okozza a folyást? Jelenleg külföldön tartózkodom, csak két hét múlva megyek haza, szóval sajnos nem tudok elmenni orvoshoz. Jövő héten a hét közepe táján kellene elkezdenem menstruálni. Mit tanácsol a doktor úr ilyen esetben? Mit tudnék tenni a gyógyulás érdekében? Vegyek a gyógyszertárban Canesten kombit? Az interneten megtalálható betegtájékoztatóban azt olvastam, hogy nem jó közvetlenül menstruáció előtt használni. Nem lenne tőle emiatt valami bajom vagy nem okozna esetleg bajt, ha közben barnás (enyhén véres) váladék is jön ki a hüvelyemből? Vagy átmegy majd, ha megjön? Remélem, tud nekem a doktor úr valami tanácsot adni, mert elég kellemetlen érzés. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A gombaellenes kezelést a leírt készítménnyel el kell kezdeni. A menstruáció idején nem, de egyébként alkalmazható.Lehetőség szerint szakorvosi vizsgálat tanácsos a gyulladás okának megállapítására, megfelelő gyógyszeres kezelés szájon át szükséges.

Kérdés: 2015. február 28., 17:02; Megválaszolva: 2015. március 01., 19:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?