Végbélsipoly műtét terhesség alatt

Tisztelt Doktor Úr! Kisbabát tervezünk a párommal. Még nem volt pozitív eredmény, de lehetséges, hogy úton van. Tegnap viszont kiderült, hogy végbélsipolyom van, ami felületes. De ezt is műteni kellene. 15-20 perces a műtét, ami helyi érzéstelenítéssel történik. 1 óra múlva haza is mehetek. A proktológus azt mondta, hogy terhesség alatt nem ajánlja a műtétet, de beszéljem meg egy nőgyógyásszal. Önnek mi erről a véleménye? Az érzéstelenítő miatt nem lehet esetleg? Válaszát nagyon köszönöm előre is! Üdvözlettel, Revák Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Végbélsipoly mütét terhesség alatt témában

Kedves Revák Anita!

A proktológusnak igaza van, főleg fiatal terhesség esetében / a méhlepény teljesen csak a 16.hétre alakul ki és védi eredményesen a magzatot / csak a legszükségesebb gyógyszerelés és nagyo halaszhatatlan mütéti beavatkozás engedhető meg.

Viszont, ha negativ a terhességi teszt / tehát nincs terhesség / akkor gyorsan végeztesse el a beavatkozást. Utána következő 1-2 menstruációt meg lehet várni--biztonság kedvéért--majd nyugodtan tervezhetik a babát! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. február 21., 07:36; Megválaszolva: 2015. február 21., 09:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz