Rigesoftot mellett lehetek terhes?

Tisztelt Dr. Pétervári László! Egy nagyon fontos kérdéssel fordulok Önhöz, melyen már napok óta gondolkozom! Kb. 3 hete abbahagytam a fogamzásgátlót, egyéb anyagi okok miatt, és január elsején hajnalban közösültünk a párommal, majd a közösülést követő második napon bevettem a Rigesoftot, az esemény utáni tablettát, de nem volt köztes vérzésem, így nem tudom hogy használt e a tabletta! Ha minden igaz jövőhéten kell megjönnie a menstruációmnak! Még fiatalnak tartom magam, és még egyenlőre nem szeretnék gyereket! Ön szerint mennyi a valószínűsége hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Nőgyógyászat témában

Az alkalmazott esemény utáni tabletta szintetikus sárgatest-hormonszerű hatóanyagot, levonorgesztrelt tartalmaz.

Az egyébként létrejövő terhességek kb. 85%-át lehet megelőzni a tabletta alkalmazásával, ha az első tablettát a védekezés nélküli közösülést követő 72 órán (3 napon) belül alkalmazzák. A tabletta nem akadályozza meg a teherbeesést minden esetben, de a készítmény hatékonysága annál nagyobb, minél rövidebb idő telik el a védekezés nélküli közösülés és a tabletta bevétele között (a nagyobb hatékonyság érdekében jobb, ha az első tablettát már a közösülést követő első napon beveszi és nem vár az alkalmazással a 3. napig) . A második tablettát az első tabletta bevételét követő 12 (de nem több mint 16) óra múlva kell bevenni.

A tabletta hatását az alábbiak szerint fejti ki:

- megakadályozza a petesejt kijutását a petefészekből;

- megakadályozza a már kijutott petesejt megtermékenyülését.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. január 08., 14:15; Megválaszolva: 2015. január 08., 21:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45