• Lehet nagy mennyiségű fitoösztrogént szedni fiatal lánynak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szedhetek 17 (majdnem 18) évesen Pueraria mirifica tablettát (napi 2-4tabletta = 1000-2000mg)? Nagy mennyiségű fitoöszrogént tartalmaz. Olvastam a fitoösztrogénekről, hogy nem lehet túladagolni mert csak ott pótolja az ösztrogén hormont, ahol hiány van. Ez igaz, vagy lehet valami káros hatása a szervezetemre? összezavarhatja a hormonrendszerem vagy teljesen nyugodtan szedhetem? Több okból is szeretném szedni. Az egyik a bőröm: korábban próbálkoztam görögszéna és komlótoboz teával, ami szintén fitoösztrogéneket tartalmaz és lényegesen kevesebb pattanásom volt. A másik pedig a mellnövelés lenne. Tudom, hogy tablettáktól nem lehet csodát várni, de sajnos 3 éve csináltam egy szükségtelen fogyókúrát amitől teljesen legyengültem és a mellem is teljesen lefogyott, de amikor visszahíztam nem nőtt vissza. Előtte sem volt nagyon nagy a mellem, de azzal is elégedett lennék, ha visszakapnám az eredetit. Ebben az esetben segíthet a tabletta a mellnövelésben? és ha abbahagyom egy idő után a szedését, akkor mi történik? Egyébként ezeken kívül még a hajam is hullik, bár nem vészesen és az elaludni is elég nehezen tudok, úgy hallottam ezeken is segít. Mennyi ideig szedhetem? Fokozatosan szedjem(elkezdem napi 1 tabletával, majd növelem a mennyiséget, a napi ajánlott mennyiségig)?

        Dr. Pétervári László válasza a fitoösztrogén témában

        Az ön életkorában fitoösztrogén alkalmazása nem szerencsés. A normális hormon működés kialakulásának időszaka miatt. A bevitt ösztrogén a szervezet hormon termelését csökkentheti, késöbbi kedvezőtlen következményekkel.


        Kérdés: 2014. július 25., 14:44; Megválaszolva: 2014. július 27., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: