• Irrigálás vs bakterium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A hüvelykenetemben enterococcust tenyésztettek ki , a nőgyógyászom szerint ne foglalkozzak vele, de sok helyen olvasom, hogy később bajt okozhat főleg terhesség idején. Antibiotikumot nem szeretnék szedni ,mert csak tönkretette a szervezetemet. Olvastam itt az oldalon egy hasonló kérdésre adott válaszát. Kérdésem: irrigálás után gynophillus hüvelykúp is használható?nekem egyszer a flroagyn kimarta a hüvelybemenet környékét ezért nem merem használni. Irrigálással immunrendszer erősítéssel bélflóra regenerálásával van esély leküzdeni ezt a baktérium? Meddig irrigáljak? Előre is Köszönöm Tisztelettel: Timea

        Dr. Szalóczy Péter válasza a irrigálás témában

        Kedves Timea! Az enterococcus egy meglehetősen ártalmatlan baktérium, amely élettanilag is gyakran megjelenik a váladáktenyésztéskor. Panaszmentes hüvelyben is rendszerint található u.n. fakultativ kórkozó, amelykellően savas és dús tejsabaktérium flórájú hüvelyben nem tud igazán kórokká szaporodni, mert a milliárd tejsav baktérium eleszi előlük a hüvelyhám glikogéntartalmát. Ez minden baktérium létéhez szükséges.Irrigálni csak tejsavas oldattal szabad,panaszmentes állapotban hetente 2x elegendő, ez bármely tejsav tartalmú, esetleg tejsavbaktérium flórát tartalmazó kúppal helyettesíthető. Csípő érzést csak akkor jelenthet, ha még nem teljesen gyógyult a hám. Próbát tehet receptre felírandó Gynoflor kúppal, vagy recept nélkül kapható Alkagin kuppal is.Éveken át jó irrigálni. Antibiotikumot csak tisztázott kórokozó esetében szabad használni komoly tünetekn esetén, mert ezek a végre kialakult,védő tejsavbaktériumokat is elpusztítják. Sok sikert.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 13., 20:23; Megválaszolva: 2011. december 16., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés