vestibuláris torna

Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika! Az én panaszaim: fej, nyak, homlok, halánték zsibbadás illetve mozgások hatására szúrás, szédülés, egyensúlyzavar, fejfájás, nyakfájás. Mozogni semerre nem szabad, mert az fokozza a szúrást és szédülést.Feküdni nem lehet, mert az fej és nyakfájást okoz.Sok orvosnál voltam, sok vizsgálatom volt, rengeteg gyógyszert szedtem pl Betaserc, Arlevert Nootropil stb. Most pszichiáteri gyógyszereket is szedek, mert oda is elküldtek. Most egy neurológus a vestribuláris tornát ajánlotta.De az én szédülésem soha nem pár perces és mindig együtt jár a fejszúrással, amit egy orvos sem vesz komolyan, mintha nem is létezne, hiába mondom.Ha valamit csinálok és ez pl előrehajlással jár elkezd szúrni a fejem és szédülök.De ez nem szűnik meg, ha befejezem, hanem még órákig eltarthat.Van mikor semmit sem csinálok, csak ülök és a tünetek megvannak.Tavaly Dr. Szirmai is egyensúlygyakorlatokat csináltatott, de nem sokra mentem vele. A nyakmozgások hatására a fejzsibbadás erősödik.Tehát ha hosszabb idejű szédülés kapcsolódik a mozgáshoz, akkor is vestribuláris torna kell? Illetve ha a lefelé hajlás szédülést vált ki, akkor azt kell folyamatosan gyakorolni? Nekem 15-2o másodpercen belül nem múlik el a szédülésem, illetve ezeket nem tudom gyorsan csinálni, mert fejre esem, csak lassan.Egyébként már két és fél éve tartanak ezek a panaszok. Most míg ezt az e-mailt írom, is zsibbad a fejem, arcom, szédülök és fáj a nyakam is az előrehajlástól. Válaszát előre is köszönöm: Kati

Dr. Bessenyei Mónika válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Ha ennyire kifejezett a nyaki fájdalom, akkor először azt kellene kezelni fizioterápiával, gyógyszerekkel, gyógytornával, mert önmagában ez is felelős lehet az összes panaszáért. A vestibularis torna, melyet honlapunkon is megtalálhat, nem csak rövid ideig tartó szédülések esetén hatásos. reumatológián nézesse meg a nyakát és kezeltesse, ha nem javul, akkor ismételt neurológiai vizsgálatra van szükség.

Kérdés: 2011. március 14., 14:12 ;Megválaszolva: 2011. március 15., 17:26
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz