Tikkelésre van gyógyszer?

Tisztelt Doktornő/ Úr! A kérdésem az lenne, hogjelenleg Magyarországon létezik-e gyógyszer tikkelés ellen? Természetesen kizárólag azutánra, hogy a vizsgálatok kizárják, hogy a betegség hátterében komolyabb probléma áll. Válaszát köszönom, NK

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tic témában

Kedves NK!

A TIC kezelésében teljes tünetmentesség ritkán érhető el. Enyhébb esetekben pszichoterápiát alklamaznak, súlyosabb esetekben gyógyszeres kezelés jön szóba, alapgyógyszer az antipszichotikumok csoportjába tartozó haloperidol. A terápiát ki kell terjeszteni az egyéb társuló tünetekre is, pl. kényszer, szorongás, figyelemzavar. A kezelés megtervezése pszichiáter feladata.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 01., 10:51; Megválaszolva: 2011. február 02., 10:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...