• Izomrángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már legalább húsz éve a pánikbetegség különböző tüneteivel élek együtt. Hol jobb, hol rosszabb állapotban. Időnként gyógyszeres kúrára volt szükség, máskor hosszú időn át "tünetmentes" voltam. Tavaly nagybátyámnál (apám öccse, 61 éves) rövid betegség, sorvadás után amitrófiás laterál szklerózist állapítottak meg, ami gyógyíthatatlan és hétről-hétre gyengíti le mindjobban... Amióta erről tudok én is észrevettem bizonyos tüneteket, ami erre a betegségre utalhat és mivel öröklődő formáról is olvastam eléggé megijesztett a dolog. Tünetek: mindkét lában, sőt a karokban is időnként visszatérő izomrángás, illetve villámcsapás szerű rándulás. Kezekben belső remegés. Mindkét talpon megfigyelhető bőr alatti finom mozgás... (Ehhez hasonlót láttam az ALS-betegnél is) Mivel családilag öröklött csontritkulásom (osteogenezis imperfecta) is van eléggé elkeserít a dolog. Amióta ezek a tünetek előjöttek másra sem tudok gondolni, mint az ALS-re. Ettől függetlenül tudok 15-20 percet (2 KM-t) is futni. Mozgásomban nem éreztem változást. Édesapámnál nincs jele az ALS-nek. Rendszeresen szedek Calcivid tablettát (kalcium+D vitamin), amióta előjöttek a rángások napi egy MagneB6-ot is szedek. Kérdésem: ha öröklődő ALS gyanúja az esetemben a tünetek alapján fennáll előjöhet-e ez a betegség már 40 évesen. Úgy olvastam, hogy fiatalabb korban a sporadikusan előforduló ALS a gyakoribb. A választ előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! Nem valószínű, hogy Önnél az ALS lehetősége felmerülne, de mindenképpen neurológiai vizsgálatot javasolnék, mert azért más oka lehet az izomrángásainak nem csak a pánik betegség, a szorongás.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 27., 09:22; Megválaszolva: 2011. február 03., 23:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés