Mozgásban retardált csecsemő

Az alábbi esetben meg lehet mondani, hogy az agyban vagy a nyaki csigolyáknál az agytörzsben a gerincvelö elülsö szarvában volt látható a ciszta? Mozgásfejlesztés szempontjából szeretném tudni. Elvileg csak a mozgásban mutatkozhat meg vagy más agyi funkcióra is hatással lehet? Ez az egyetlen koponya uh történt. Dévény kezelt babáról van szó, amit magánúton orvosi javaslat nélkül kezdeményeztünk 5 hetes kora óta. A leletet 6 hónapos korában kaptunk. A kamrarendszer szimmetrikusan nem tágabb. A kp vonal megtartott helyzetű. J.o. az elülső szarv mögött 5 mm átm. cytosusos képlet ábrázolódik periventricularisan. Egyébként az agyállományban kóros reflectivitas nem ábrázolódott. A külső liguor tér sem tágabb. a fent leírt subependymalis vérzés utáni állapotnak megfelelhet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neurológia témában

Kedves Kérdező!

A koponya UH alapján egyértelműen elmondható, hogy a cyta, mely nagy valószínűséggel agyvérzés maradványa lehet, a nagyagyban a jobb féltekében az agykamra mellett található. Nagy valószínűséggel csak a mozgásfejlődésben mutatkozik meg zavar esetleg a figyelemfunkciókban. Érdemes a mozgás mellett egyéni fejlesztésre hordani figyelem és értelmi funkciók terén is, semmi esetre sem lesz káros.

Kérdés: 2010. december 26., 00:35; Megválaszolva: 2010. december 28., 19:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...