Fehérállományi laesio

Tisztelt Doktornő! 2010 januárjában volt egy súlyos közel két hétig tartó rosszullétem ami egy hirtelen szédüléssel és összeeséssel kezdődött, majd szédelegtem több mint 10 napig, eléggé labilis "lelkiállapot"om volt. Ez lassacskán elmúlt, de voltam neurológusnál aki beutalt MRI-re is. Eredményben a következő aggaszt: "Bal oldalon frontalisan és jobb oldalon occipitalisan a fehérállományon belül subcorticalisan elhelyezkedve egy-egy apró, magas jel intenzitású góc látható a T2 és a FLAIR sorozaton. Egyéb kóros jelintenzitás, térszűkülés, térfoglalás kontrasztanyag adása után sem ábrázolódott. A diffusio súlyozott sorozaton friss laesio jele nincs. Az arterias MRA-n: érmalformatio nem ábrázolódik. Vélemény: Mindkét oldalon egy-egy apró fehérállományi laesio, mely nem demyelinisatios eredetűnek imponál" A neurológus nem mondott semmit csak kb annyit hogy "aham, ühüm ne aggódjon nem ugynevezett Sclerosis multiplex és nem agydaganat" Azóta a panaszaim megszűntek de nem hagy nyugodni ez a két fehérállományi laesio. A keresésre minden link az SMel van kapcsolatban. Kérem nyugtasson meg, hogy a neurológus által látott negativnak itélt MR kizárta ezt és nem lehet hogy épp "passzív" időszakban lévő SM-ről vagy ilyesmiről van szó (nem tudom, hogy ez lehet e nem vagyok orvos de psoriasisom van és ott például előfordul, hogy nyomtalanul eltűnik majd ujra előjön és az is egy autoimmun betegség)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neurológia témában

Kedves Kérdező!

A leírt T2 jelintez gócok elhelyezkedése nem típusos SM-re és az Ön szédüléses tüneteiért sem lehetnek felelősek, nem az annak megfelelő agyi területet érintik. A leírt szédülése inkább úgynevezett perifériás eredetűnek tűnik, azaz a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalmából adódó. Szerintem megnyugodhat az SM irányában.

Kérdés: 2010. december 18., 03:25; Megválaszolva: 2010. december 28., 18:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás