• Égető bőrfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Team! Több mint 2 hónapja elviselhetetlen fájdalmam van a mellemtől a hasam aljáig, a hátamban, derekamban. A bőröm körkörösen érzékelten, nyilaló, szúró, égető fájdalom, hasi felfúvódás, bal oldalon - hasam aljánál - feltűnő behorpadás, borda feletti kitüremkedés mindkét oldalon, fogyás, gerincfájdalom. LYME-kór ismerete, antibiot.szedése, Gordius 300 2x, semmi javulás. Nincs szervi baj, övsömör - kiütés hiányában - kizárva. 10 orvos látott, egyik sem meri kijelenteni, hogy idegfájdalom, vagy ideggyöki vírus által okozott fájdalom. Meddig tarthat egy idegfájdalom és miért nem tudják egyértelműsíteni. A fájdalomtól aludni sem tudok, attól félek, hogy megbolondulok a fájdalomtól. Kórházban is voltam 2x. neurológián és a belgyógyászaton, azon kívül, hogy"kiütöttek" nem történt semmi, nem tudják mi a bajom. Lehetséges ez a XXI. században? Milyen vizsgálat tehet pontot a bajomra? Volt már hasi CT, röntgen, ultrahang, gerinc MR, vastagbél tükrözés, rengetek vérvétel, viszonylag negatív eredménnyel. Létezik övsömör kiütés nélkül, mert a tünetek olyan jellegűek, ill. ha idegfájdalom, miért nem hatnak a gyógyszerek. Várom válaszukat és köszönettel.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Övsömörben lehet csak fájdalom, de az is lehet, hogy 1-2 kiütése volt, amit nem vett észre. A fájdalom azonban ezt követően továbbra is fennállhat. Nem tudom milyen gyógyszereket kapott rá korábban. Az ilyen típusú fájdalomban még a teperin és carbamazepin lehet jó hatású. Ezt kimutatni esetleg vérvétellel lehet, a herpes zoster vírus fertőzés kimutatásával. Nagy a valószínűsége, hogy ez a probléma áll fenn, mivel a több vizsgálata, mellyel egyéb okot ki tudtak volna mutatni mind normális eredményt adott.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 12., 16:59; Megválaszolva: 2010. november 19., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés