• Tenyér/talp bizsergés, fej bizsergés/fájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Ur/No, 30 eves ferfi vagyok,ugy negy hete a kovetkezo tuneteim vannak: Allando jelleggel bizsereg mindket tenyerem es talpam, szimetrikusan. Az erezekenyseguket nem vesztettek el es az ero is megmaradt bennuk. Ugyanigy a fejem/fejborom bizsereg, neha kis nyomast erzek, sokszor enyhebb de allando fejfajast. Ezek a tunetek valtozo helyen lepnek fel, inkabb a homlokom es a fej ket oldalso resze, de neha az arcomon a szemeim alatt, neha a bizserges leereszkedik a fulemhez es olyankor mintha enyhe nyomast ereznek, de ezek a kissebb tunetek, ellentetben a konstans bizsergesel/fajasal, gyakran valtoznak es csak 10-15 masodpercig tartanak. Ejszaka ha hirtelen megebredek sokszor van, hogy egy gyors es konstans remegest/utemet erzek/hallok, olyan mint amikor az ember erzi, hogy gyorsan ver a szive, de ez nem a szivveres, mert ha koncentralok akkor meghallom a normalis szivritmust. Ez az erzes 5-10 masodpercig tart, ilyenkor a bizserges a vegtagokon is eroteljesebb, felkuszhat kisse a karjaimon es a bokaimon is. Napkozben is van tobszor amikor a bizserges eroteljesebb, viszont olyankor nem eszelelem ezt az utemes "dolgot". Az eddig elvegzett vizsgalatok (mind jok, semmi rendellenesseget nem talaltak): Ket MRI vizsgalat, ami az agyi ereket is felterkepezte. EEG, Vervizsgalat - vitaminok, Vervizsgalat - ionok, Vervizsgalat - immunologia. Szemorvos, ultrahang belso szervekrol. Valoszinu hozzatartozik a dologhoz, hogy ugy nez ki migrenben is szenvedek, ugy 5 eve voltak az elso kriziseim, de csak vagy 3 honapja sikerult azonositani hogy migren lehet. Klaszikus lefojasu, szemkaprazas (villodzo szabalytalan vonal a vizualis terben), majd fejvajas, zsibbadas, hanyiger es hanyas. Korulbelul 4-6 orat tart. A kisebb fejbor bizserges es fejfajas regebben is jelentkezett ket krizis kozott (egy jo ideje atlag 5-6 hetenkent volt 1 krizisem), de soha nem volt olyan, hogy napokig tarson. Amikor a neurologus szakorvos azonositotta felirt par vizsgalatot es javasolta, hogy probaljuk ki a Propranolol-t mint hosszu tavu kezelest, ez nekem nem segitett, egy normalis krizis utan ugy hetenkent volt egy kisebb krizisem, igy abbahagytam a szedeset. Ugyanigy javasolta krizis eseten az Imigrant, (sumatriptan tartalmu tabletta), de sajnos ez sem segitett semmit amikor a krizisem volt. Mast nem probaltunk a migrennel kapcsolatban mert amikor felleptek az elejen leirt allando tunetek akkor surgessegire mentem es mas doktorral kolaboraltam. Az uj tunetek fellepte ota nem volt krizisem. Hozzatennem, hogy pszihologiai okok nem valoszinuek, mivel kiegyensulyozott eletet elek es nem ert semilyen taruma. A szakorvos sajnos nem tudott pontos diagnozist felallitani, otlet hianyaban jelenleg vitaminokat (multivitamin es magnezium) szedek es Celebrolisyn injekciokat, mindezidaig nem valtozott semmi. Kerem szepen adjon tanacsot. Tisztelettel, Arpad

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Az MR vizsgálat ha jól értettem koponya MR volt, de a végtagzsibbadásos tünetek lehetnek gerinc eredetűek is, ezért érdemes lenne nyaki gerinc MR vizsgálatot végeztetni. Emellett a tünetek lehetnek idegbántalom részei, melyet ENG (elektroneurographia) vizsgálattal lehet igazolni vagy kizárni. Annak ellenére, hogy azt mondja kiegyensúlyozott életet él, azért a pánik szindróma sem zárható ki. Beszélje meg még ezeket a lehetőségeket a kezelőorvosával, mert a vizsgálata nélkül, konkrétabbat nem tudok mondani.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 11., 10:31; Megválaszolva: 2010. november 19., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés