• Állandó szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! A következő problémával fordulok önökhöz: Gyötrő szédülés kínoz nap mint nap, a nap különböző szakaszaiban. Ez valamikor bizonytalanság jellegű, valamikor forgó. Ébredés után mondhatjuk mindennapos ekkor néha fejfájás is szokta kísérni , a nap többi részeiben pedig változó. Ezekhez melléktünetek is szoktak társulni, pl mellkasi szorítás. Egy Concor 5mg felét szedem naponta egy 6 évell ezelőtt diagnosztizált magas vérnyomásra, ami rendben van, figyelek a megfelelő folyadékbevitelre és próbálok egészségesen étkezni. A testsúlyom is rendben van. Nagyon erős fizikai munkát végzek, eközben, de leginkább utána szokott jelentkezni. Történt olyan is, hogy a munka után otthon az ágyban kezdtem el szédülni, majd furcsa hidegrázás kísérte, mellkasi szorítássaé. Voltam terheléses EKG-n, szív ultrahangon, neurológián, fülészeten, szemészeten, vérvételen ahol nem találtak semmit. Már nincs jobb tippem. Kérem segítsenek! Elviselhetetlenné teszi a napjaimat.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Ha leginkább testhelyzet változtatásra jelentkezik a szédülése akkor felmerül az úgynevezett rohamokban jelentkező jóindulatú szédülés lehetősége, melynek oka a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv fokozott érzékenysége bizonyos testhelyzetekre. Emellett ha emeléskor jelentkezik, akkor a nyaki ereknél lévő nyomásérzékelő receptorok túlérzékenysége is állhat a háttérben (carotis-sinus hyperaethesia). Mindenképpen további vizsgálatok javasoltak, neurológia és kardiológia.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 26., 15:32; Megválaszolva: 2010. október 28., 20:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés