• Jogosítvány kritériumok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Sclerosis Multiplex betegségem miatt (RRSM) a látásom az utóbbi években sokat romlott, ám egy szteroidos kezelés némileg javított az értékeimen. Ennek ellenére nem engedélyezték a (magán)jogosítványt. Szeretnék megkérdezni, hogy mely értékeken belül engedélyezett a (magán)jogosítvány? Utolsó leletem némileg romlott az előzőhöz képest, havonta járok kontrollra, de az eredmények elég ingadozók. Utolsó lelet eredményei: Status: Refr.: +0,25 +0,25+0,75 104* V: 0,7? ünj 0,25+0,75D cyl 105*= 0,4 CFF: 21/20 Hz T:n/n Színlátás: Színtévesztő Látótér: Vakfolt megnagyobbodás Többi eredmény rendben, ezért azokat nem is sorolnám fel. Természetesen én tisztában vagyok azzal, hogy a szemészorvos dönti el, hogy kinek adható jogosítvány, és kinek nem, de én úgy érzem, hogy a szteroidos kezelés előtti állapothoz képest rengeteget javult a látásom. Úgy érzem, hogy már látok eléggé ahhoz, hogy vezethessek. A kérdésem az lenne, hogy mely értékek azok, amik mellett még engedélyezhető a (magán)jogosítvány? Továbbá megkérdezném, hogy ön szerint érdemes-e megpróbálnom egy modernebb gépekkel felszerelt rendelőben? Az SZTK-ban mindig rosszabbak az eredményeim, mint egy kórház ambulanciáján elvégzett vizsgálat során. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Nemcsak a látáscsökkenés a jogosítvány elvételének alapja az Ön esetében, hanem a színtévesztés is. A betegség természetéből adódóan, mivel tünetei hullámzóak, ezért véleményem szerint sem kaphat jogosítványt. Ez nem olyan mint a kerékpározás. Itt ha bármi gond van, nem csak az Ön élete kerülhet veszélybe.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 07., 00:51; Megválaszolva: 2010. október 14., 05:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés