• Koponya UH vizsgálat kisbabánál.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Kislányomat koponya CT-re küldték, mivel 8 hónaposan még nem kúszik-mászik. Ezen kívül mindent csinál, neurológus látta, szerinte még gyógytornászhoz sem kell vinni, elégséges az otthoni torna. Az ezt követő koponya CT-n a doktornő azt mondta nekem, hogy baj van a gyerekkel, mert tágasabb a liquor-tér, és nem is egyforma a két oldalon , úgyhogy nem csoda, ha problémák vannak nála. A leletet viszont a neuorológus negatívnak ítélte meg, és már nem tudom, mit gondoljak. A leleten ez áll: aZ EXTRACEREBRALIS LIQUORTÉR TÁGASSÁGA FRONTALISAN BAL OLDALON 9, JOBB OLDALON 6 MM. a KÖZÉPVONAL MEGTARTOTT. a KARMARENDSZER SZIMMETRIKUS. a FRONTALIS SZARV MKO. 7-7 MM. A 3-4. AGYKAMRA A KP.VONALBAN VAN NEM TÁGABB. aZ AGYÁLLOMÁNYBAN KÓROS ECHOELTÉRÉS NEM LÁTHATÓ. A kérdésem az lenne, hogy ez alapján aggódjak tovább, és vigyem másik neurológushoz, vagy higgyek az egyébként nagyon jó hírrel rendelkező neurológus szakorvosban??? Válaszát előre is megköszönve, és további jó munkát kívánva, tisztelettel.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! 8 hónaposan még nem minden gyermek kúszik-mászik, minden gyerek mozgásfejlődése egyedi. Ha a baba önállóan felül, forgolódik értelmileg jól fejlődik és a gyermekneurológus is rendebn talált mindent, akkor kövesse az Ő utasításait. A leírt liquortér tágulat nem jelentős, gyakorlatilag a normálistól alig eltérő. Kövessék a neurológus tanácsát.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 08., 21:57; Megválaszolva: 2010. július 12., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés