• Mászkálás a bőrön

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Már hónapok óta érzem úgy, mintha "mászkálna" valami az arcbőrömön néha, illetve a könnycsatornában szinte naponta érzem. Néha a hajas fejbőrömön is. Régen is voltak hasonlók a testem többi részén, de azok "sima viszketések" voltak. (Tudja, ami napi fürdés mellett is néha viszket valami, megvakarjuk, és soha többé nem viszket.) De ez más. Elmentem már 3x orvoshoz (ebből 2x magánhoz), de senki nem tudott mit mondani rá. Azt mondták, csak érzékeny a bőröm, illetve ekcémás, de szerintem attól még nem kéne többek között a könnycsatornában "mászkálós" érzésnek lennie. Szemorvos sem mondott rá semmit. És nem képzelődök, normális ember vagyok, nem elmebeteg, illetve nem drogoztam soha életemben, tehát nem hallucináció. Eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de ma olyan erősen éreztem, mintha szó szerint egy légy méretű rovar mászott volna az arcbőrömön, persze nem volt ott semmi, a lakásban sincs légy, illetve túl koratavasz van még ahhoz. Ez mi? Nem vagyok rühes vagy ilyesmi (mondták volna a bőrgyógyászok, illetve nem is olyanok a tüneteim). Azt tudom, hogy a macskákon lévő bolhák a macskák könnycsatornájából isznak, és bolhám ugyan nincs, de erre az analógiára már csak arra tudok gondolni, hogy valami szabad szemmel nem látható apró élősködő lehet? (Olyan, mint a poratka.) Nem fertőző, mert senkinek nincs baja a környezetemben, pedig már hónapok óta így vagyok. Kérem, segítsen, mert már kötőhártya gyulladásom is van. (Könnycsatornával összefügghet.)

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező!

        Próbáljon meg pár hétig B-vitamint szedni, ha nem segít, akkor neurológiai vizsgálatot javasolnék, lehet, hogy a probléma idegrendszeri eredetű, ha ez negatív, akkor lehet, hogy a panasznak lelki oka van.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-07 19:33:18; Megválaszolva: 2010. március 07., 19:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 28 éves normál testalkatú férfi vagyok. A tüneteim 1 hete kezdődtek. Úgy ébredtem, hogy mindkét lábamban az izmok nagyon kötöttek, feszültek voltak. Terhelésre (lépcsőzés) hamar égni kezdenek és néha enyhe remegést is...