• Medrol melletti testedzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Sm betegségem van, amit 2009 szeptemberében diagnosztizáltak. Medrolt szedek, ami miatt már 15kg-ot híztam.júniusban kezdhetem csak elhagyni.Ön szerint valamilyen szinten a kilókból fog lemenni rólam vmi? A gyógyszer szedése mellett milyen testedzéseket végezhetek h ne erősödjek hanem foggyak? ÉS milyen diétát javasolnak? Köszönettel:csilla85

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Csilla!

        Szokatlanul hosszú ideig szedi a szteroidot, ez nem jellemző az SM terápiájára, de gondolom megvan az oka, miért erzt választotta a kezelőorvosa. SM esetén enyhe, nem megterhelő sportot szoktunk javasolni pl. kocogás, úszás, kerékpározás, jóga vagy a pilates. Ezek az erőnlétet is fejlesztik, illetve fogyasztó hatásuk is van. Diéta szempontjából csak annyit tudok javasolni, hogy olyat semmiképp se folytasson ami az izomzat tömegét csökkenti. Egyen többször keveset, sok gyümölcsöt, zöldséget, de a megfelelő fehérje és szénhidrát bevitelt is biztosítsa.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 19:27:17; Megválaszolva: 2010. március 02., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: