• Csillagokat, vibráló kristályszerű fényeket látok...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kb. egy fél éve kezdődött a problémám. A tünetek általában hirtelen, rövid ideig tartó szédüléssel jelentkeznek, s rögtön utána csillagokat látok magam előtt, illetve nem is tudom pontosan megfogalmazni olyan kristályokra emlékeztető színes kis villódzó valamiket. Nem teríti be az egész látóteret, de ahol látom őket, ott semmi mást nem látok, csak a csillagokat. Például ilyenkor nem tudok könyvet, újságot, vagy számítógépen olvasni, mert a fények kitakarják a betűk egy részét. Vagy pl. nem látok oldalra, ha elfordítom a szemem. Eleinte mindössze 20perc-fél óráig tartott a dolog, volt, hogy 1-2 hónapig nem jött elő. Mostanában hetente többször is előfordul és van, hogy órákig nem látok mást, csak a csillagokat. Néha fejfájás is kíséri, de ez ritkán jelentkezik. Munkám során számítógéppel dolgozom, de a tünetek sokszor akkor jönnek elő, nem ülök gép előtt. Fogalmam sincs mi lehet ez, mi okozhatja és azt sem tudom, hogy szemészhez, vagy valamilyen másfajta orvoshoz kellene-e fordulnom vele. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        Állhat a háttérben szemészeti probléma, ezért első körben szemészeti vizsgálatot javasolnék. Emellett egyfajta egyszerű epilepszia  is okozhat hasonló tüneteket. Migrénnek is lehet ilyen bevezető tünete, ezt auranak hívják, amit nem mindig kísér fejfájás. Ez utóbbi két lehetséges ok miatt ideggyógyász felkeresését javaslom Önnek.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-20 13:24:36; Megválaszolva: 2010. február 20., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: