• Neuritis Vestibuláris?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Múlt év novemberében lettem rosszul, azóta senki nem tudta konkrétan megmondani mi a bajom.2 hónapig feküdtem mozdulni sem bírtam, agyhártyagyulladásszerű tüneteim voltak. Most a neurológus a neuritis vestibuláris betegséget állapította meg. MRI vizsgálaton múlt héten voltam, melyszerint:A mastoid sejtek légtartóak a belsőfülek liquorképletei épek. A belső hallójáratok nor.tágasságúak. A kétoldali nervus vestibulocochlearis szabályos lefutású, kontúrú.Kóros kontrasztanyaghalmozás nem látható. A kisagy-híd szögleti liquorképletek épek, térfoglalás itt sem láttható. A Dura Mater, a belső fül fala vaskosabb a kontrasztanyagot az átlagosnál jobban halmozza.Vélemény:Acusticus neurinoma nem ábrázolódik. A fenti agyhártya elváltozás gyulladásnak, esetleg krónikus liquorcsorgás következményének megfelelhet.

        A kérdésem.ez mit jelent? Agyhártyagyulladásom is volt? 3 hónapig lábra sem bírtam állni, sokáig búgott a fülem fejem mintha egy trafó lenne benne.Ez nagy nehezen megszűnt, de az hogy vízhangosan hallok mindent most is még a szívverésem a lépteim, az megmaradt.Olyan mintha tele lenne a fejem vízzel. Mi lehet ez? Mi okozza? A neurológus szerint ideje lenne elfogadnom hogy károsodtam betegség alatt és örüljek hogy ennyivel megúsztam mert maradthattam volna süket és vak is./Ugyanis a látóideg, egyensúlyideg, hallóideg volt gyulladt/

        Ön szerint is valóban károsodásról beszélünk vagy ez is meg fog szűnni idővel mert ahogy olvasgattam erről a betegségről elég lassan gyógyul.Sokszor úgy érzem irtó nyomás van a fejemben, fülemben és ilyenkor a hangokra is érzékenyebb vagyok, csörömpölés, zörgés egyenest az agyamig hatolnak úgy érzem.Tehát nem rosszabbul hallok hanem sokkal érzékenyebben.Elméletileg vírusfertőzés okozta az említett gyulladást elképzelhető e hogy még nem gyógyult meg teljesen? Mit tudnék szedni rá amivel elősegíthetném a felépülést? Az előző MRI felvétel csak belsőfül volt, márciusban lesz egy koponya MRI is.Szóba került a Sclerózis Multiplex is, ennek kizárása érdekében.Várom véleményét és hozzáértését, elsősorban a vízhanggal kapcsolatban, miért hallok így és elmúlik e valaha? És mi okozhatja?

        Tisztelettel.Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológia témában

        Kedves Krisztina!

        Először is a tünetei alapján a sclerosis mutiplex már klinikailag is nagy valószínűséggel kizárható. Az agyhártyagyulladást liquor vizsgálattal tudták volna igazolni vagy kizárni, arról nem írt, hogy ez történt e, de a tünetek az agyhártyagyulladás ellen szólnak. Arról nem írt, hogy volt e fülészeti vizsgálata. Bennem a tünetei alapján leginkább a Meniere betegség lehetősége merül fel. Igazából nem tudom, mire alapozzák a látóideg gyulladását, erre utaló panaszról nem tesz említést. A neuronitis vestibularis diagnózisa is helytálló lehet, ennek MR eltérése nincs, otoneurológiai vizsgálat igazolhatja az egyensúlyozó ideg bántalmát, érintettségét. Keressen fel egy fülészeti rendelést. 


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 18:53:59; Megválaszolva: 2010. február 17., 18:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...