• mri helyett

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorok! 30 éves férfi vagyok.Kb: két hónapja a bal oldalam a nyakamtól lefelé a talpamig, zsibbad görcsöl és nagyon ritkán zsibbad a bal karom.Állni két óránál többet nem igaszán birok, minden más mozgás megy.Fekvő helyzetben hátrahajtott fejjel pedig nagyon szédülök. A háziorvos egy hónap után, Reumatológushoz küldött, aki vizsgálat után mri-re utalt nyaki gerinc felvételre. Ami sikertelen volt, mert úgy szédülök, hogy nem tudták elvégezni. Azt mondták, hogy meg kell szüntetni a szédülést, utána elvégzik az mri-t. Most megyek vissza a reumatológushoz, aki továbbutal valamilyen szakrendelésre, ezt mondták. A kérdésem az lenne, hogy nincs valamilyen más eljárás, amivel meghatározható lehetne mi okozza ezeket a tüneteket? Mert az mri-t végző hölgy azt mondta, hogy nyaki sérv is lehet a szédülés okozója. Akkor pedig, hogy szüntetik meg a szédülést, mri nélkül, merül fel bennem a kérdés.Ezek a tünetek a közérzetemre is jelentősen negatív hatással vannak. Még sosem voltam beteg.Gerinctornát naponta végzek.Belekezdhetek manuálterápiába pontos diagnózis nélkül? Mert már a tüneteim a tűréshatáromat súrolják.Nem akarok hülyeséget csinálni. Mihez kezdjek most? Minden javaslatot szívesen fogadok.Válaszukat köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        Valószínű, hogy panaszai hátterében vagy a nyaki gerinvelő vagy pedig a koponya-gerinc átmenet valamilyen fejlődési rendellenessége vagy szerzett károsodása állhat. Minél hamarabb szükséges lenne elvégezni az MR vizsgálatot, hogy minél hamarabb segíthessenek Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-16 19:57:11; Megválaszolva: 2010. február 16., 19:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: