• Remegés, rángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Körülbelül egy hónapja ébredés után felültem az ágyamon és arra lettem figyelmes, hogy miközben feszül a hasizmom remeg az egész testem. Nagyon fura volt. Azóta minden nap érzem, hogy ha feszül valamelyik izmom akkor remegek. Sokszor van oylan is, hogy ülés, vagy fekvés közben rángatóznak bizonyos izmaim. A legújabb az, hogy néha amikor beszélek rángatózik a nyakam és a vállam. Kb. 2-3 hónapja mellkasi fájdalmaim is vannak, de voltam EKG-n és tüdőgyógyászaton is és nem találtak semmi rendellenességet. Remélem, hogy tud valamit mondani nekem arról, hogy mi állhat a felsorolt tünetek hátterében.

        Köszönettel,

        Juhász Miklós

        WEBBeteg szakértő válasza a izomrángás témában

        Kedves Miklós!

        Az izomrángások-remegések hátterében gyakran valamelyik, a működésükhöz szükséges ionnak a hiánya áll, ezek a kalcium és magnézium ionok. Elképzelhető, hogy Önnél is ezen egyszerű ok miatt jelentkeznek a tünetek. Másrészről időnként ideg illetve izombetegségnek lehet hasonló tünete. Próbáljon meg kalcium pezsgőtablettát és Magne B6-t szedni. Ha erre nem javulnak a panaszai mindenképpen keressen fel egy ideggyógyászati rendelést, ahol a részletesebb kikérdezése és a vizsgálata után többet tudnak Önnek mondani.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 12:18:21; Megválaszolva: 2010. február 15., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: