• nyilaló fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több éve rendszeresen előjön (hideg időben, vagy huzat miatt) a rendszeres nyilaló fájdalom, érzésem szerint a koponya-csontok és a bőr között, a jobb fül mögött, néha a fülkagylót is érintve ill. hátrébb (a tarkó felé) kb. 5 cm-rel és nagyon ritkán a halénték felé is. Gégész semmit nem talált a fülemben, neurológus minden reflexemet megvizsgálta, majd Stacepint, újabban Neurotopot ajánlott. Sem ezek, sem a Neurobion nem segít, pontosabban magától egy hét alatt gyógyul, ezektől 7 nap alatt. A melegen tartás jól esik, de szintén nem gyorsítja a lefolyást. A fájdalom borzalmasan erős és gyakori (egyes esetekben 10 mp-enkénti), aludni sem lehet tőle.

         Mit tetszik tudni javasolni?

        Előre is köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        A leírása alapján n. occipitalis major neuralgiaja van, ami egy, a fej hátsó részének érző működését ellátó ideg bántalma. Ha a gyógyszeres kezelés hatástalan, akkor idegsebészeti vizsgálatot javasolnék. Műtéttel, az ideg kiírtásával javíthatók, időnként teljesen megszüntethetők a tünetek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 19:02:08; Megválaszolva: 2010. február 10., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...