akut shub

Tisztelt DR. SM-em van és most akut shubom van látóideg gyull. temporálisan 30 fokig van látótér beszükülésem. Mennyi esélyem van hogy kezelés után ez javul mennyit javulhat? Mikroszkópos munkát végzek meddig tudok még dolgozni? Most jelenleg alig látok mikroszkópban.

Dr. Csuth Ágnes válasza sclerosis multiplex témában

Kedves Kérdező!

SM esetén az egymás után következő subok, ha ugyanazon területet érintik, vagy ugyanazon fukcióért felelős területekn zajlanak, sajnos mindig egy-egy kicsit rontanak az azt megelőző állapoton. Az első subok után még gyakoraltilag teljes lehet a felépülés, de a későbbiek esetén ez sajnos nem minden esetben van így. Ha Önnek ez volt az első subja, mely a látóideget érintette, akkor jó esélye van a teljes javulásra. A munkavégzés idejéről nyilatkozni nem tudok, azt a betegség előrehaladása fogja megszabni.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. szeptember 30., 11:34 ;Megválaszolva: 2009. szeptember 30., 11:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Sclerosis multiplex
Szklerózis multiplex?
Kedves Doktornő/Úr! 4 évvel ezelőtt látóideg gyulladást kaptam sok vizsgálaton vettem részt, de pontos diagnózist nem tudtak felállítani....
E és B vitamin egyszerre?
Üdvözlöm! A következő dilemma miatt terveztem endokrinológushoz fordulni. Hét éve benigus formában zajló Szklerózis Multiplexem kordában...
betegség 71
Tisztelt Doktorur! Jelenleg 4 hónapja vagyok tudatában Szklerozis multiplex betegségemnek. A betegség első sub után stagnált nálam, állapotom...
SM beteg vagyok-e
Tisztelt Doktornő. 2014.01.16-án voltam SM protokoll szerinti koponya MR vizsgálaton, a következő leletet kaptam: Mindkét oldalon frontoparietalisan...