Romberg teszt dőlés

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Szédüléses és erős jobbra dőléses panaszaim miatt fül orr gégészeten jártam ahol továbbküldtek neurológiára. Romberg teszt erőteljes jobbra dőlést mutat.Érzésre olyan, mintha mázsás súlyok lennének a testem jobb oldalában és húzok arrafelé, a fejemben főként jobb oldalon préselésszerű nyomást érzek, néha jobboldali hasogató fejfájással. Neurológiára 13án kaptam időpontot, én 8-12ig elutazom. Van e valami, amire figyeljek a nyaralás alatt oda? a dohányzás mennyire lehet káros esetlegesen? kell e vinnem magammal valamiféle megelőző gyógyszert?

köszönettel:

 

Déri mónika

Dr. Csuth Ágnes válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!   Gyógyszert javasolni nem tudok, mivel nem lehet tudni, hogy panaszai a belsőfülben lévő egyensúlyozó szerv bántalmából adódnak-e vagy pedig az agytörzsi egyensúlyozó központ érintett. A leírtak alapján mindkettő lehet. Azt nem írta meg mikor jelentkezik ez a szédülés, van-e összefüggés a test- illetve fejhelyzetváltozással. Ezek illetva az Ön vizsgálata fontosak lennének a diganózis felállításához. Mindenestre a bő folydékfogyasztást javaslom, főként tea formájában. Tartózkodjon a hajlongástól, hirtelen felállástól, felüléstől, naptól, illetve a hosszabb állástól.   Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 08.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Mi okozhatja a régóta fennálló...
Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 5 éve egy intenzív hányással párosuló erős szédüléssel kerültem kórházba (stroke, neurológia). Mivel semmi kóros problémát nem...
Alcsony pulzusszám pajzsmirigy...
Tisztelt Doktornő! 75 éves vagyok. Régen pajzsmirigy túlműködés, 2016-tól alulműködés a diagnózis, a TSH szinten van tartva Letrox gyógyszerrel. A...
Szédülés és beszéd akadás
Tisztek Doktornő! Menyasszonyom kB. egy héttel ezelőtt elkezdett alkalmanként szédülni. A szédülés általában nem tart soká, de ilyenkor a beszéde is egy...
Szédüléses érzés 2.0
Tisztelt Dr. Dunás-Varga Veronika, 2022.12.27. 21: 31-kor kaptam öntől választ és arra szeretnék újra írni önnek. Remélem visszanézhető a korábbi válasza,...
Szédüléses érzés
Üdv, Kicsit komplex kérdésem van és iránymutatást szeretnék kérni, merre menjek tovább. Kifejtős rész: Kb. egy évvel ezelőtt (talán kicsivel több) a covid...
Enyhe szédülés bizonyos pozícióban
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi pár hónapban részt vettem egy online informatikai képzésen ahol a napok nagyrészében a számítógép előtt kellett ülnöm és nem is...