romberg teszt dőlés

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Szédüléses és erős jobbra dőléses panaszaim miatt fül orr gégészeten jártam ahol továbbküldtek neurológiára.Romberg teszt erőteljes jobbra dőlést mutat.Érzésre olyan mintha mázsás súlyok lennének a testem jobb oldalában és húzok arrafelé, a fejemben főként jobb oldalon préselésszerű nyomást érzek, néha jobboldali hasogató fejfájással.Neurológiára 13án kaptam időpontot, én 8-12ig elutazom.Van e valami amire figyeljek a nyaralás alatt oda? a dohányzás mennyire lehet káros esetlegesen? kell e vinnem magammal valamiféle megelőző gyógyszert?

köszönettel:

 

Déri mónika

Dr. Csuth Ágnes válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

 

Gyógyszert javasolni nem tudok, mivel nem lehet tudni, hogy panaszai a belsőfülben lévő egyensúlyozó szerv bántalmából adódnak-e vagy pedig az agytörzsi egyensúlyozó központ érintett. A leírtak alapján mindkettő lehet. Azt nem írta meg mikor jelentkezik ez a szédülés, van-e összefüggés a test- illetve fejhelyzetváltozással. Ezek illetva az Ön vizsgálata fontosak lennének a diganózis felállításához. Mindenestre a bő folydékfogyasztást javaslom, főként tea formájában. Tartózkodjon a hajlongástól, hirtelen felállástól, felüléstől, naptól, illetve a hosszabb állástól.

 

Üdvözlettel: Dr Bessenyei MónikaÜdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. augusztus 08., 20:19 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 20:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz