Szédülés, zsibbadás okai

Tisztelt Dr! Problémám 12 napja kezdődött, amikor szédülni kezdtem, hányingerellel.4 nap múlvaügyeleti ellátásra kellett mennem.Nootropil, Betaserc, és Millgamma kaptam. A szédülés nem forgó jellegű, fej előre jobb irányba ill. hátra bal oldalra mozdításánál egy bizonyos irányban nyomásérzés hátul a feji részen, és szédülés, valamint ha jól hátrahajtom a fejem. 2 napja voltam neurológus magánrendelésén, hogy ne kelljen sokat várni, de azt mondta hogy ez jóindulatú betegség. Mai napon azonban (eddig nem éreztem) kissé szurkáló zsibbadást érzek néha az ujjaimban kézen és lábon, fejem, jobb oldalt az arcom is zsibbadtnak érzem és hihetelenül ideges is vagyok. Mit tegyek, nagyon szorongok már ettől a helyzettől. Neurológus 1 hónap múlva rendelt vissza kontrollra. Köszönettel Szappanos Sára

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves Sára!

A zsibbadásos tünetei adódhatnak a szorongásból is. Amit magáról a szédülésről leírt, abban egyetértek a neurológussal, hogy valószínűleg jóindulatú, fejhelyzettől függő szédülése van, melyet legjobban tornával lehet kezelni, egyre hosszabb ideig ki kell tartani azt a fejhelyzetet, amelyben a szédülés jelentkezik, fokozatosan növelve az időtartamot, még ha kezdetben kellemetlen is. Próbáljon megnyugodni és elkezdeni a tornát. A zsibbadás lehet a nyaki gerinc "kopása", izomzatának görcse miatt is. Masszázst javaslok még a torna mellé a nyaki gerincre. Ha a zsibbadásérzés nem szűnik, akkor forduljon ismételten neurológushoz.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 25., 23:05; Megválaszolva: 2009. július 25., 23:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?