Szédülés, zsibbadás okai

Tisztelt Dr! Problémám 12 napja kezdődött, amikor szédülni kezdtem, hányingerellel. 4 nap múlvaügyeleti ellátásra kellett mennem. Nootropil, Betaserc, és Millgamma kaptam. A szédülés nem forgó jellegű, fej előre jobb irányba ill. hátra bal oldalra mozdításánál egy bizonyos irányban nyomásérzés hátul a feji részen, és szédülés, valamint ha jól hátrahajtom a fejem. 2 napja voltam neurológus magánrendelésén, hogy ne kelljen sokat várni, de azt mondta, hogy ez jóindulatú betegség. Mai napon azonban (eddig nem éreztem) kissé szurkáló zsibbadást érzek néha az ujjaimban kézen és lábon, fejem, jobb oldalt az arcom is zsibbadtnak érzem és hihetelenül ideges is vagyok. Mit tegyek, nagyon szorongok már ettől a helyzettől. Neurológus 1 hónap múlva rendelt vissza kontrollra. Köszönettel Szappanos Sára

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves Sára! A zsibbadásos tünetei adódhatnak a szorongásból is., Amit magáról a szédülésről leírt, abban egyetértek a neurológussal, hogy valószínűleg jóindulatú, fejhelyzettől függő szédülése van, melyet legjobban tornával lehet kezelni, egyre hosszabb ideig ki kell tartani azt a fejhelyzetet, amelyben a szédülés jelentkezik, fokozatosan növelve az időtartamot, még ha kezdetben kellemetlen is. Próbáljon megnyugodni és elkezdeni a tornát. A zsibbadás lehet a nyaki gerinc "kopása", izomzatának görcse miatt is. Masszázst javaslok még a torna mellé a nyaki gerincre. Ha a zsibbadásérzés nem szűnik, akkor forduljon ismételten neurológushoz.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 25.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Mi okozhatja a régóta fennálló...
Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 5 éve egy intenzív hányással párosuló erős szédüléssel kerültem kórházba (stroke, neurológia). Mivel semmi kóros problémát nem...
Alcsony pulzusszám pajzsmirigy...
Tisztelt Doktornő! 75 éves vagyok. Régen pajzsmirigy túlműködés, 2016-tól alulműködés a diagnózis, a TSH szinten van tartva Letrox gyógyszerrel. A...
Szédülés és beszéd akadás
Tisztek Doktornő! Menyasszonyom kB. egy héttel ezelőtt elkezdett alkalmanként szédülni. A szédülés általában nem tart soká, de ilyenkor a beszéde is egy...
Szédüléses érzés 2.0
Tisztelt Dr. Dunás-Varga Veronika, 2022.12.27. 21: 31-kor kaptam öntől választ és arra szeretnék újra írni önnek. Remélem visszanézhető a korábbi válasza,...
Szédüléses érzés
Üdv, Kicsit komplex kérdésem van és iránymutatást szeretnék kérni, merre menjek tovább. Kifejtős rész: Kb. egy évvel ezelőtt (talán kicsivel több) a covid...
Enyhe szédülés bizonyos pozícióban
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi pár hónapban részt vettem egy online informatikai képzésen ahol a napok nagyrészében a számítógép előtt kellett ülnöm és nem is...