Syringomelia

Tudna nekem egy Dr Úr/Nő segíteni?

Az egyik családtagomnak van syringoeliája/+egyéb gerincbetegségei / (lehet hogy hibásan irtam) levegőbuborék a gerincvelőben.De az egyik orvos szerint ekkora a másik szerint akkora. (nem csak 1 városba volt már) Nem tudnak mit kezdeni vele kezelést, tanácsot NEM kap rá, egy angol lapot találtunk ezzel a betegséggel kapcsolatvan ahol viszont mindenféleképp orvosi ellátást, kontrollt, vizsgálatokat javasolnak? Hová tudna segítségért fordulni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Syringomyelia témában

Kedves Kérdező!

A syringomyelia nem levegőbuborék a gerincvelőben, ha a gerincvelő központi csatornájának, ahol a az agyvíz a gerincvelő alsóbb része felé áramlik, kóros fokú tágulatát jelenti. A kóros fokú tágulat, attól függően, hogy melyik gerincszakaszon helyezkedik el okoz tüneteket pl. érzészavart, súlyosabb esetben a végtagok izmainak sorvadását, az adott gerincvelő szakasz alatti területben. A syringomyelia abban az esetben ha csak kisfokú tágulatot jelent, nem mindig okoz klinikai tünetet, és csak a tünetek jelentkezésénél szükséges az orvosi vizsgálat. A kialakuló tüneteket a betegek mindig észreveszik, tehát csak a tünetfelismerés miatt nem szükséges kontroll vizsgálat. Ha nagyfokú, tüneteket okozó a tágulat, akkor műtéti megoldás jön szóba, az agyvíz elfolyásának biztosítására ezzel a nyomásos tüneteket megszüntetésére.

Ideggyógyászati vizsgálat javasolt mindenképpen, és ott meghatározzák a kontrollok gyakoriságát.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 06., 00:40; Megválaszolva: 2009. július 06., 00:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
keskeny syrinx
Kedves Doktornő! Ismétlődő (nem nagyon erős) fejfájások miatt koponya és nyaki MR vizsgálatot végeztek. A koponya MR nem mutatott ki semmilyen...
syringomielia
Tisztelt Doktornő. 39-éves vagyok, 1998-ban derült ki, hogy Syringomyeliam van.2001-ben műtöttek (leszívták a folyadékot) .Tudtommal ezek az üregek...
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?