Miért szédülök?

25 éves vagyok. Márciusban influenzás lettem, ami 2 hétig tartott és magas lázzal, erős szédüléssel járt. A szédülés elmúlt 1-2 hónapra, de visszatért.Ez a szédülés mindjárt reggel kezdődik és szinte egész nap tart. A vérnyomásom, a vércukrom jó.Nagyon különös, rossz érzés.Olyan mintha sapkát viselnék, nyomást is érzek a fejemben és a látásomat is zavarja. (Tisztán látok, nincs kettős látásom.) Nehéz így közlekedni, dolgozni.Néha olyan mintha nem is a földön járnék.Gyakran tántorgok is.Voltam fül-orr gégészeten, de ott nem találtak semmit, ami okzhatná ezt. Most készülök neurológushoz.Ha ideges vagyok (hajlamos vagyok pánikra) , akkor fokozódik, de nyugodt helyzetben is sem mülik el. Miért szédülök? Mi bajom lehet? Milyen orvost keressek fel? Így nem tudok munkát vállalni sem.Kérem segítsen!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Abból amit leírt, arra tudok következtetni, hogy a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalma jöhetett létre a vírusfertőzés kapcsán. Sajnos nagyon hosszú folyamat szokott lenni  a gyógyulás, gyakran vannak benne jobb és rosszabb időszakok. Emellett igen ritkán, főként gyermekkorban, felnőttkorban elvétve a kisagy "gyulladása " is okozhatja a panaszokat. A vizsgálata nélkül ennél pontosabbat mondani nem tudok. Mindenképpen szükség van a neurológiai vizsgálatra, mert azzal eldönthető, hogy központi, azaz agyi eredetű vagy perifériás, azaz a fülben lévő egyensúlyozó szerv eredetű e a szédülése, és ennek megfelelően kell a kezelést is folytatni.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 30., 18:27; Megválaszolva: 2009. június 30., 18:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina