• Alkalmi szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő

        Főként reggel,felkeléskor ill.este lefekvéskor pár másodperces erős szédülés tör rám,azonban előfordul,hogy-e tünet nap közben is jelentkezik.Háziorvosnál voltam,vérvételt kivéve mindent megnézett(EKG,Vérnyomás,Ultrahang),de nem talált semmi problémát.Tekintettel arra,hogy lassan egy hete"szédülök",szeretném,ha elmúlna.Hová forduljak panaszommal?

        Tisztelettel:M

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!
         
        A testhelyzettől függő szédülése lehet a leírás alapján, mely jóindulató, néhány hétig fennálló, spontán is szűnő. Érdemes ideggyógyászati vizsgálatot egyszer a szédülés alatt elvégeztetni. A tünetekért az egyensúlyozó szerv (beslő fülben található), bizonyos testhelyzetkre való fokozott érzékenysége felelős. Próbálja a szédülést kiváltó testhelyzetet minél hosszabb ideig fenntartani, mégha kezdetben kellemetlen is, és egy idő után kialszik ez a fokozott inger.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-09 13:10:55; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: