MR vizsgálat eredménye

Tisztelt Doktor Úr! Az MR vizsgálat véleményében szereplő chr.iszkémiás jelleg és az encephalopathia mit jelent? Lehetnek ettől a mai napi is apró remegés és zsibbadás érzéseim az agyamban és a tarkómnál? A tüneteim nyakfájással kezdődtek, szédültem is, ami Magne B6 hatására jelenleg csökkent (a szédülés) , de a görcs szerű érzések a tarkóban és az agyban jelenleg is megvannak, nyugalmi állapotban, ha érzem a görcsös összehúzódást a fejemben, akkor a pulzusom is emelkedik. Több esetben forróságérzet kíséri a derékfájdalmat is. A nyak forgatása is fájdalmat okoz. "A koponya nativ MR vizsgálata: A régióról FSE T2, Fast FLAIR s axilalis, Fast FLAIR sagittalis és 3D T1 súlyozott sagittalis síkú méréseket végeztünk, melyeket coronalis reconstructiokkal egészítettünk ki. A kamrarendszer normális helyzetű és tágasságú. Az extracerebralis liquorterek szabályosak. A cerebralis fehérállományban forntalisan részben subcorticalisan, részben periventricularisan valamint az occipitalis trigonum mentén több apró, helyenként confluáló, a T2 jellegű képeken fokozott jelintenzitású góc látható, mely encephalopathia képének megfelel. A periventricualis regioban elhelyezkedő gócok „kerékküllő” morphologiát nem mutatnak, temporalisan illetve agytörzsben és hátsó scalaban góc nem különíthető el. Az agyállományban egyéb jellegű kóros képlet nem mutatható ki, vérzés, térfoglalás, oedema nem igazolható. A középvonali struktúrák épek, a sella nem nagyobb. A foramen magnum szabad. A craniocervicalis átmenet szabályos. Az orrmelléküregek légtartóak, nyálkahártyáuk ép. Az orbiták regiojában a készült mérésekkel kóros nem igazolható. Vélemény: A frontalis regioban ábrázolódó laesiok SM -re megjelenésük illetve localisatiojuk alapján nem típusosak, inkább chr.ischaemiás jellegűek. Térfoglalás nem igazolható." Köszönöm!

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A panaszok elég sokrétűek, bennem nem vetik fel komoly neurológiai megbetegedés lehetőségét, de ez csak erős tipp, néhány mondtat alapján nem lehet érdemben nyilatkozni. Az MR kép sincs véleményem szerint összefüggésben a panaszokkal, ilyen eltéréseket migrén illetve cukor- vagy vérnyomásbetegség mellett szoktunk látni.

Összességében a leírtak alapján aggodalomra nem látok okot, ám érdemben nyilatkozni csak a panaszok pontos tisztázása, az ön vizsgálata és a képi anyag áttekintése után lehetséges. Célszerű egyeztetni a vizsgálatot kérő orvossal első körben.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. május 13., 19:35 ;Megválaszolva: 2022. május 14., 08:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz
Szédelgés/bizonytalanságérzés
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tartó szédelgés/bizonytalanságérzés kapcsán szeretnék tanácsot kérni. Február elején 2db oltás egyidejű beadása...