Szédülés rohamok mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor úr! Tanácsért fordulok önhöz mert nem tudom merrr menjek tovább.. Három hónapja szültem, azóta zúg a fülem.. Ezzel nem is lett volna gondom, kB egy hónapja már hogy volt egy megfázásom elég intenzív volt. Elkezdtem érezni hogy dugul a fülem persze az orrom is.. És jött a szédülés.. Azóta már négyszer volt úgy hogy felállni sem tudtam.. Nem forgó, inkább bizonytalanság érzés de nagyon erősen, a fejem nen merem olyankor fordítani mert az kiváltja.. Vérnyomáscsökkentőt szedek dopegyt és betaloc, általában jó a vérnyomásom, persze a rohamokkal megemelkedik az is mert megijjedek. Tarkóból induló fejfájás is kíséri, illetve a nyakam is sajog, nagyim merev.. Voltam házi orvosnál, ügyeleten, sűrgősségin, fül orr gégészeten.. Volt CT EKG LABOR minden negatív.. Fül orr gégész orrmelléküreg gyulladást és orrsövényferdülést mondott,és hogy később menjek audiológiai vizsgálatra.. A szédüléses roham kB három órán keresztül tart és mozgásra erősödik fel.. Másnap olyan vagyok mint aki másnapos... Már már tönkre teszi a napjaimat, és előhozta az amúgy is fenálló szorongásom.. Nem merek lassan kimenni mert félek a szédüléstől.. Szoptatok és gyógyszert nem adott senki.. Tanácstalan vagyok mitől lehet.. És már nem tudom merre forduljak, kihez? Köszönöm szépen a választ előre is

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Ennyiből nehéz bármit is mondani. A szédülés az esetek túlnyomó többségében ártalmatlan dolgok miatt tud kialakulni, súlyos betegség döntően nem áll mögötte. A szédülésekről bővebben itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/235/a-szedules-tipusai Mindazonáltal egy koponya MR megnyugtatóan tisztázni tudja a helyzetet.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. március 30., 10:48; Megválaszolva: 2022. március 30., 13:14
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés , fejbőr...
Koponya MR
Szédüléses panasz
Szédelgés/bizonytalanságérzés
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tartó szédelgés/bizonytalanságérzés kapcsán szeretnék tanácsot kérni. Február elején 2db oltás egyidejű beadása...