Koponya MR

Kedves Doktornő! Mellékelten küldöm Önnek kontrasztanyagos koponya MR vizsgálatom leletét. Magas vérnyomással élek 15 éve, mely kezelve van az elejétől. Az utóbbi időben sokat szédülök, és fej+fülfájásom jelentkezett. F.O.G. negatív, EEG negatív. Nem dohányzom. Ezek a fehérállományi laesiok aggasztanak. A családban van demens beteg, és volt Parkinson kóros is. Mit jelent ez a lelet számomra? Köszönettel!

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza szédülés témában

Tisztelt Kérdező!

Javasolom hogy a leletével és a panaszaival keressen fel neurológus szakorvost, aki megfelelő kezelést tud az ön számára előírni. A lelet és az ön által leírt anamnézis alapján az agyi feherallomanyban a laesiok valószínűleg a magasvérnyomás következtében és az életkor előrehaladtával jelentek meg, de természetesen lehet más ok is, melyet az ön teljes megelőző anamnézisének ismeretében lehet csak kimondani. A véleményben írtak szerint ezek a léziók az agyi kiserek betegségét jelzik .Mivel a koponya MRen a belső fül ép, a problémái valóban nem fül orr gégészeti eredetűek, Illetve az MR lelet igazolja, hogy a panaszai háttere ér eredetű, a VIIIas agyideg- vagyis az egyensúlyozó és hallóideg előtt található érkereszteződés lehet felelős érte. Mindezeket figyelembe véve mielőbbi ideggyógyászati Illetve szükség szerint idegsebészeti szakvizsgálat lenne javasolt.

Mielőbbi jobbulást kívánok üdvözlettel dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2022. március 28., 23:29; Megválaszolva: 2022. március 31., 22:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés , fejbőr...
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Szédüléses panasz
Szédelgés/bizonytalanságérzés
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tartó szédelgés/bizonytalanságérzés kapcsán szeretnék tanácsot kérni. Február elején 2db oltás egyidejű beadása...